avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli asociație de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli asociație de proprietari

Proprietarul unui apartament a decedat.In apartament nu locuieste nimeni.Copii moștenitori (2) nu locuiesc acolo, fiind plecați.
Au prezentat la Asociație certificatul de deces, au achitat la zi cheltuielile, dar Asociația refuză să suspende chelt administrative ( curățenia, lumină pe casa scării,și alte chelt administrative)
cu toate că nu mai locuiește nimeni acolo.
Ce soluție și ce act normativ există pt a clarifica această situație??!
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:43, 1 Noiembrie 2019
puteti fi scutita doar de lumina si gaze, cheltuieli care se repartizeaza duoa numarul de persoane si unde la dumneavostra avem zero persoane. Curatenia si alte cheltuieli administrative se repartizeaza dupa cota de proprietate deci trebuie sa platiti acele sume.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legea 196/2018, art 84, alin (1):

Cheltuielile repartizate după cota-parte de proprietate reprezintă cheltuielile asociației efectuate pentru întreținerea, repararea, exploatarea și, după caz, consolidarea și/sau reabilitarea părților de construcții și instalații aferente condominiului aflate în proprietate comună indiviză. Aceste cheltuieli se repartizează proporțional cu cota-parte din proprietatea comună a fiecărui proprietar.

Aceste cheltuieli sunt repartizate in functie de suprafata apartamentului, indiferent de numarul de locatari din acesta. Prin urmare, cu exceptia instrainarii apartamentului, nu exista alta alternativa de a evita plata acestora.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
alex_element, utilizator
Varianta scurta si putin mai clara, daca mai aveati neclaritati este asa. Fie ca sta sau nu cineva acolo, toate cotele care se calculeaza la mp, au sa vina in continuare. Orice asociatie are cont bancar, deci puteti face plata prin banca de oriunde. Cum a spus si dnul avocat, curatenia, administrarea, mententa liftului, etc se calculaza la cota indiviza si mp. Acelea au sa vina indiferent ca apartamentule ste gol.
Pentru corecta si completa dv informare studiati disp L nr 196/2018
Legiuitorul a dispus ca proprietarul este obligat sa achite lunar cote comune intretinere indiferent daca locuieste sau nu in condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! În anul 2019 am cumpărat un apartament, acolo nu ... Omi Bertean Omi Bertean Buna seara! În anul 2019 am cumpărat un apartament, acolo nu locuiește nimeni, am fost doar de 5 ori in apartament. Administratorul mă pune sa achit 800 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. exista vreo lege in romania care scuteste proprietarul ... ArtDi ArtDi Buna ziua. Exista vreo lege in Romania care scuteste proprietarul unui apartament, care nu locuieste in acel imobil, de plata la asociatie a curateniei si a ... (vezi toată discuția)
Salariu femeia serviciu 123321123 123321123 LA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI CHELTUIELILE CU RETRIBUTIA FEMEII DE SERVICIU SE FACE PROPORTIONAL CU COTA-PARTE INDIVIZA SAU CU NR DE PERSOANE? (vezi toată discuția)