avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este normal să plătesc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este normal să plătesc?

De 2 ani încerc să dau apartamentul in plată la bancă, luat cu credit ipotecar in franci elvetieni, în apartament nu mai locuiește nimeni, este debranșat de la curent. Întrebare, este normal să plătesc in continuare întreținere?, administratorul spune că este normal să plătesc iluminatul pe scară, curățenia si salariul administratorului. Odată ce nu mai locuiește nimeni nu mi se pare normal. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Anomis L. , utilizator 11:41, 16 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt cheltuieli comune care trebuie să le plătească toți proprietarii de apartamente.
Și dacă nu locuiește nimeni, becul pe scară tot arde, administratorul tot administrează scara, iar omul de serviciu tot mătura și spală.....
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
In temeiul dip mentionate,proprietarul detine obligatia legala sa achite lunar cote intretinere parti comune indiferent daca apartamentul este sau nu locuit
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti perfecta dreptate Ynocentta, Art. 75 din Legea nr. 196/2018 spune asa:
"Art. 75
(1)Cheltuielile asociaţiei de proprietari sunt cheltuieli legate de exploatarea, repararea sau întreţinerea proprietăţii comune şi cheltuielile pentru asigurarea serviciilor de care beneficiază proprietarii şi care nu sunt facturate individual către proprietăţile individuale.
(...)
(4)Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligaţia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
Anomis L., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrezinerea la bloc Maria Oanca Maria Oanca Mama a depus cerere de scoatere de la intretinere pe termen lung fiind plecata din tara la sora mea dar cu toate acestea plata intretinerii este ca la un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un apartament în care nu locuiește nimeni situat ... liviu_emil liviu_emil Buna ziua,am un apartament în care nu locuiește nimeni situat în slatina. intrebare: este normal să plătesc întreținere la asociația de locatari la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, ce bază legală și în ce condiții se poate solicita ... Cornel GHEORGHIU Cornel GHEORGHIU Bună ziua, Ce bază legală și în ce condiții se poate solicita declanșarea de la rețeaua de încălzire în cazul unui bloc cu centrala termică pe ... (vezi toată discuția)