avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare cumpare cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare cumpare cu uzufruct

Buna ziua! Va rog frumos lamuriti-ma cu o neclaritate.Mama mea vrea sa-mi faca act de vanzare cumpare cu uzufruct pe casa.Problema este ca ea doreste in acest act dansa sa fie proprietarul si eu uzufructul..Eu nu inteleg aspectul asta,ce se intampla dupa moartea mamei(a propritarului,eu mai am drept de proprietate s-au ma trezesc cu sora mea la succesiune dupa moartea mamei?Pot vinde acel imobil daca vreau dupa moartea mamei?Daca mor eu inaintea dansei nu ar fii o problema,ramane proprietarul dar invers?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:30, 5 Septembrie 2018
Daca dvs sunteti uzufructuarul, inseamna ca aveti dreptul de a folosi imobilul si de a locui in el pana la deces.
Daca decedati dvs prima, mama va redeveni proprietar deplin asupra imobilului.
Daca decedeaza mama prima, nuda proprietate (adica dreptul de dispozitie asupra imobilului) va fi mostenit de dvs si sora.
Sunteti sigura ca ati inteles bine modul in care va fi incheiat actul?
De regula, cand parintii fac acte copiilor este invers: parintele este uzufructuarul, iar copilul nudul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct pasniciuc andrei pasniciuc andrei MI POATE SPUNE CINEVA CE INSEAMNA CA ISI REZERVA DREPT DE UZUFRUCT,AM GASIT INTR-UN CONTRACT SI NU INTELEG.mULTUMESC (vezi toată discuția)
Uzufruct Borika Borika Buna ziua. As vrea sa stiu ce inseamna uzufruct viager si ce drepturi am daca la vinzare pun clauza aceasta. Se poate vinde locuinta fara acordul meu sau am ... (vezi toată discuția)
Divort,propietar si uzufruct covadonga covadonga buna seara.am o nelamurire.parintii mei sant divortati din urma divortului mama mea a devenit proprietar a apartamentului in care stau amindoi parintii,tatal ... (vezi toată discuția)