avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua

As dori o informatie privind indemnizatia de crestere a copilului. Sotia mea este insarcinata in luna a cincea urmand ca anul viitor in luna martie sa nasca. Din luna Ferbruarie 2009 nu mai lucreaza, pelcand cu demisie de la ultimul loc de munca. In conditiile crizei economice nu si-a mai gasit alt loc de munca.
Spuneti-mi va rog poate beneficia de indemnizatie privind cresterea copilului?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:37, 10 Noiembrie 2009
este un venit supus impozitarii....
Toate veniturile sunt impozitate, nu toate sunt profesionale. Profesia inseamna altceva decat sa ai un bun din a carui inchiriere castigi niste bani. Venituri profesionale sunt cele din salarii, activitati independente si activitati agricole. Nimic in plus.
Normele metodologice ale OUG 148/2005 definesc veniturile ce se iau in considerare la calculul indemnizatiei crestere copil:
Art. 5. - Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 1 alin. (3) din ordonanţa de urgenţă sunt cele definite de Codul fiscal la art. 55 alin. (1) şi (2), la art. 46 alin. (1)-(4) şi la art. 71.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de paternitate costysv costysv Pot beneficia de concediul de paternitate daca tatal si mama copilului nu sunt casatoriti? Mama poate beneficia de indemnizatia pt.cresterea copilului daca ... (vezi toată discuția)
Taxa alonso_first_one alonso_first_one Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Venituri ce se incadreaza la calcularea indemnizatiei pt cresterea copillului mihaela.2009 mihaela.2009 buna ziua. as dori sa aflu daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului in conditiile in care nu sunt angajata, insa am venituri supuse ... (vezi toată discuția)