avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art 142 din Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art 142 din Codul Muncii

Buna ziua ! Lucrez in ture de 12 ore , zi si noapte , cu liberele aferente iar pt zilele de weekend nu primesc spor motivandu-se ca pt aceste zile primesc libere platite ca si compensatie . Imi puteti spune ce inseamna liber platit ? Mentionez ca lunar efectuez orele aferente lunii respective .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 12 Septembrie 2018
Nu mi-ati raspuns punctual . Se scade din nr total de ore efectuate pe luna , orele lucrate in sarbatori legale ? Aici e nedumerirea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am o astfel de obligatie, iar daca nu inteleg ceva dintr-un mesaj postat nu am cum sa raspund.

Nu se scade din numarul total de ore efectuate pe luna, orele lucrate in sarbatorile legale.

De exemplu, in luna august un salariat a lucrat 184 de ore ,din care 8 ore in zi de sarbatoare legala (15 aug).
Sunt doua variante :
- plata integrala a acestor ore (184), cu sporul aferent muncii in zi de sarbatoare legala

sau

- plata a 176 ore (aferenta numarul de oe lucratoare pentru august 2018) , iar pentru celelalte 8 ore se acorda liber in urmatoarele 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de 8 ore mihaigeorge mihaigeorge noi pana acum am lucrat la tura 12/24 12/48!acum vor sa ne faca program de opt ore!dupa cum urmeaza luni liber marti 10 ore miercuri 10 ore joi 8 ore vineri ... (vezi toată discuția)
angajatorul e obligat de lege sa plateasca in plus zilele de simbata si duminica ,daca s-a lucrat in aceste zile ? Nelu ciucurel Nelu ciucurel Am si eu o intrebare , unde lucrez eu se lucreaza in flux continuu in sistem ture 12/24/48 adica lucrezi 12ore si ai liber 24 dupa tura de zi si 48 ore dupa ... (vezi toată discuția)
Munca in ture iuliana622 iuliana622 fiti amabili,asi dori o lamurire,lucrez ca si laborant la o statie de tratarea a apei/oras,in ture de 24/72,indiferent cum cade tura,in zile de sambata sau ... (vezi toată discuția)