,,Stafilococ auriu'' în fișa de externare a bolnavului ulterior decedat. Am cerut autopsia, când trebuie să primim rezultatele? Nu doresc bani de la spital însă vreau, indiferent de costuri, tragerea la răspundere a vinovaților sau a sistemului
Buna ziua , in urma decesului tatalui meu in varsta de 65 de ani (considerat de catre familie suspect ) s-a cerut autopsia . Fiind internat la spitalul de pneumologie cu Bpoc . La data de 14.08.18 acesta a fost externat urmand sa revina la spital la data de 17.08 pentru continuarea tratamentului . Cnf fisei de externate acesta avea si stafilococ auriu (duce la septicemie in peste 80% din cazuri) la externare . De mentionat ca aceasta afetiune ca si altele mentionate pe fisa de externare nu erau la data internarii . Drept urmare , consideram ca vinovat de deces este spitalul intrucat conditiile sunt absolut inumane si de acolo si alte afectiuni sau infectii . Mentionez ca in noaptea externarii , tatal meu a incetat din viata .
Nu in ultimul rand, la momentul externarii acesta a asteptat ore in sir pana cand o ambulanta a fost disponibila pentru transport la domiciliu . Acea amulanta era doar cu sofer ,nicidecum cadru medical sau asistent (nu cred ca e normal ) . Tatal meu a fost urcat la domiciliu (etaj 3) pe salteaua ambulantei de catre soferul ambulantei si alte 4 persoane fizice .
In ceea ce priveste autopsia/rezultatele acesteia , cand trebuie sa le primim si cum ne sfatuiti sa procedam in continuare?
Mentionez ca nu doresc bani de la spital insa doresc indiferent de costuri, tragerea la raspundere a vinovatior ori a sistemului care a dus la acest deces . Asta pentru a schimba ceva pentru altii care ar trebui sa aiba o sansa macar
Orice sfat este de ajutor sau orice indrumate .
Va multumesc
Plangerea penala ar fi solutia.
Asa aveti acces la documentatia medicala intocmita pe numele tatalui dumneavoastra. Din acte va rezulta daca a fost diagnosticat si a primit tratament pentru stafilococul auriu.
Ar mai fi actiunea civila insa ar trebui sa aveti probe.
alinagaina
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Un bolnav cu Bpco este un bolnav cronic predispus infectiilor.Dupa cum stim spitalele sunt pline de bacterii pentru simplu fapt ca intr-un spatiu restrans se regasesc multi bolnavi cu infectii diferite in faza acuta sau cei cronici purtatori de bacterii multirezistente.Clostridium,stafilococ,escherichia coli sunt probleme si pentru spitalele cele mai curate din strainatate..Bacteriile exista,este imposibil creare saloane ca salile de operatii sau izolare bolnavii intre ei,cine poate demonstra ca este vina spitalului?Fata mea a luat un microb multirezistent de la gradinita,nu stiu daca de la un copil sau din alta sursa,cert este ca va trebui sa ne obisnuim,consumul impropiu de antibiotice ne-a lasat fara sistemul imunitar si a intarit bacteriile..Este realitatea,in Romania si in tarile foarte dezvoltate..
Buna ziua si condoleante pt pierderea tatalui dvs.
Ca ruda a unui bolnav cu BPOC va inteleg suferinta, si ruda noastra a luat din spitalul de pneumo M. Nasta, in perioada internarii, un microb care era aproape sa il ucida (cu zile), a avut mare noroc ca a scapat.
Depuneti documentele la DSP si solicitati o inspectie sanitara, prelevarea de probe din spital si din sectia in care a fost internat, efectuarea de determinari de laborator referitoare la prezenta acestei bacterii si o analiza asupra existentei unei infectii intraspitalicesti in unitatea in care a fost tatal dvs. Solicitati sa vi se transmita IN SCRIS concluzia.
De asemenea solicitati o inspectie prin depunerea unei reclamatii si la Min. Sanatatii.
Acesti doi primi pasi va pot aduce lamuriri si eventual probe pentru o actiune civila in instanta. Acum, important este sa intelegeti ca din pacate acesti microbi nu pot fi indepartati din spitale decat prin dezafectare si lucrari de constructii si amenajari speciale, extrem.de costisitoare. Asta inseamna ca statul sa faca un spital nou ca sa poata sa efectueze lucrari la cel vechi. De asemenea, este important, inainte de a actiona in.instanta, sa discutati deschis cu avocatul deoarece o instanta pe civil poate face dreptate daca exista un vinovat real si doar prin acordarea de despagubiri. Ori aici vorbim de imposibilitatea statului de a construi noi spitale din lipsa de bani si de a efectua lucrarile necesare in spitalele in care exista deja aceste infectii intraspitalicesti, prin urmare nu exista un vinovat identificabil, o persoana. Singurii vinovati sunt statul roman care nu a asigurat dreptul la sanatate pacientului si eventual spitalul, daca nu a urmat corect procedurile de igienizare si sterilizare. Ca atare dvs in civil puteti merge doar pe solicitarea de a obtine despagubiri caci o solicitare de a dezafecta un spital, in lipsa altuia nou, ar afecta dreptul la sanatate al altor mii de pacienti. Din acest motiv cred ca cel mai bine este sa aveti o discutie onesta cu un avocat, legat de ce anume puteti si nu puteti obtine in urma unei actiuni civile. Iar daca dvs considerati ca spitalul e vinovat de moartea tatalui dvs, desigur ca puteti depune si o plangere penala. Ma gandesc ca tot un avocat va poate sfatui cel mai bine, pe baza probelor obtinute in urma celor 2 anchete si eventual a unor alte demersuri pe care vi le va indica.
Boala din spital
jetli
buna ziua!
in urma unei internari in luna mai 2012 la cluj si administrarea unui tratament biologic, in conditiile in care aveam o infectie cu klebsiella in ... (vezi toată discuția)