avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Doresc sa dau in judecata spitalul.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Doresc sa dau in judecata spitalul.

Buna ziua!
Pe data de 04 Octombrie 2020 am avut un accident rutier si am fost transportata de urgenta la Spitalul Municipal. In timpul internarii mi s-a recoltat sange si rezultatele au fost bune. Dupa 2 luni de stat la pat am depistat ca am Stafilococ auriu, in buletinul de recoltare nu aparea stafilococ auriu. Exista sansa de a da in judecata spitalul ca am luat bacteria in timpul internarii?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2021
Albu Alexandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:13, 10 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. "Exista sanse" sa dati in judecata spitalul in judecata, avand in vedere Legea 95/2006 privind reforma in sanatate, care prevede ca: ,, (1) Spitalul asigură condiţii de investigaţii medicale, tratament, cazare, igienă, alimentaţie şi de prevenire a infecţiilor nozocomiale, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii publice. (2) Spitalul răspunde, în condiţiile legii, pentru calitatea actului medical, pentru respectarea condiţiilor de cazare, igienă, alimentaţie şi de prevenire a infecţiilor nozocomiale, precum şi pentru acoperirea prejudiciilor cauzate pacienţilor.”
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2021
cab av PIRSAN SILVIA, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteți da în judecată spitalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plagă infectată. spitalul spune că sunt sănătos! misulino misulino In urma cu 3 saptamani am fost operat la un spital de stat din Bucuresti de granulom, dupa ce in octombrie 2017 fusesem operat in acelasi loc (zona inghinala) ... (vezi toată discuția)
Proces cu un spital parinterazbunator parinterazbunator Am un copil intr-unul dintre spitalele din Romania. Nu are importanta cine sunt, sau unde (in ce spital) sunt. Am insa nevoie mare de ajutor, si am recurs la ... (vezi toată discuția)