avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cui apartine banca ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cui apartine banca ?

Buna seara ! In urma cu foarte multi ani ,cativa locatari am amenajat niste ,,banci '"din tabla sudata de un gardut .Vizavi de blocul nostru s_a facut un parculet ,si de atunci ,tineri ,adolescenti si-au stabilit locul de intalnire la noi in fata ,pe scarile blocului ,bancute ,peste tot.Asta nu ar fi nimic daca ar fi civilizati .Astfel am decis sa desfiintam acele bancute ,poate asa vor mai schimba locatia.In ziua in care ne+am apucat de taiat ,am avut surpriza sa vina politia la reclamatia unor vecini.politia a zis ca_i domeniu public ,si ne_a pus sa le sudam la loc altfel suntem amendati pt distrugere.Nu stiu ce distrugeam daca erau facute de noi ,cu materialele noastre.Intrebarea mea esteaveam sau nu dreptul sa desfiintam un lucru facut de noi ?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 19:24, 7 Septembrie 2018
Pai politia cum a stabilit ca este bun public...Este bunul dumneavoastra si pana la proba contrarie dispuneti de el...Politia ar fi trebuit sa rezolve problema cu tinerii...
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
DenisRif, utilizator
Nu puteti fi amendati pentru distrugerea unui bun care nu apartine primariei, primariile au evidenta mobilierului stradal, banci, garduri, etc.
Este o problema sensibila deoarece dv nu detineti documente pentru banca care este situata pe domeniul public
@ynocentta, pentru a aplica sanctiunea politia trebuie sa demonstreze ca banca este mobilier stradal si apartine primariei. Nu prea cred ca atunci cand au executat banca au facut-o dupa proiectul primariei, mai ales din tabla!
NCP
Capitolul IV
INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII
Art. 251 Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartinand altuia ori impiedicarea luarii masurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum si inlaturarea masurilor luate, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Bancuta de la scara blocului in ce conditii poate fi desfiintata? holyshit1128 holyshit1128 Buna ziua, Pe bancuta amplasata langa scara blocului se strang foarte multi tineri in fiecare seara, tineri care consuma alcool, mananca seminte si fac foarte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc in timisoara, intr-un bloc cu patru etaje, ... RobertMihoc RobertMihoc Buna ziua. Locuiesc in Timisoara, intr-un bloc cu patru etaje, la parter. Am geam atat la strada, cat si la gradina din spatele blocului, care are accesul ... (vezi toată discuția)
Banca scara fata blocului Georgiana45 Georgiana45 Bună ziua! Spuneti-mi va rog, amplasarea unei bancute de către locatarii unui bloc la nici 2 metri de geamul meu de la bucătărie este legală? Care ar fi ... (vezi toată discuția)