avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare localitate judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare localitate judecata

Am divorțat si s-a stabilit domiciliul copilului la mine, ca mama. M-am mutat cu copilul in alta localitate, unde am un nou loc de munca.
Tatăl copilului a facut apel la decizie si a cerut mutarea dosarului din Judecătorie, în Tribunal, solicitând sa ii plătesc eu pensie alimentară și să se stabilească domiciliul copilului la el, motivand ca agresez fizic si verbal copilul, ca sunt labila psihic, etc.

Se poate cere mutarea dosarului în localitatea unde locuiește mama?
Cel mai recent răspuns: mariuca_25 , utilizator 07:50, 6 Septembrie 2018
Buna seara,
Probabil a promovat o cale de atac care nu se mai judeca la Judecatorie ci la Tribunal si tribunale nu sunt decat in capitalele de judet.
Solicitati ajutorul unui avocat.
Stați liniștită, întrucât:
-calea de atac se judecă la instanța superioară;
-locuința minorului se stabilește de regulă la mamă;
-statistic, nu prea des se schimbă soluția în apel.

Totuși, n-ar strica să vă luați un avocat.
Am vorbit cu un avocat din localitatea unde sunt acum si mi-a spus că nu se poate muta dosarul.
De aceea voiam mai multe păreri.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma judec de 3 ani la judecătoria pitesti ptr stabilire ... Anyțq Anyțq Domnilo ma judec de 3 ani la judecătoria Pitesti ptr stabilire domiciliul minor/ care minora a fost părăsită de mama/protecția copilului Argeș mi-o dă ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copilului dupa divort intentat de mama Simona135 Simona135 Buna ziua, As avea si eu nevoie de cateva recomandari , pentru care v-as fi foarte recunoscatoare, si pentru care va multumesc anticipat . In urma ... (vezi toată discuția)
apel la hotararea de divort Seashell Seashell Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. In data de 1 aprilie anul curent am avut ultima infatisare la tribunal in caz de divort, eu fiind ... (vezi toată discuția)