avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie cu probleme psihice, ma hartuieste ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie cu probleme psihice, ma hartuieste incontinuu (locuim ...

Fosta sotie cu probleme psihice, ma hartuieste in continuu (locuim inca impreuna din varii motive, dar eu incerc sa ma mut)

Buna ziua,

Fosta sotie (divort acum 2 ani prin tribunal deoarece nu dorea sa mi-l acorde la notar) are probleme psihice (tulburare deliranta maniacala) , si este agresiva fizic si verbal. Ea nu a mai lucrat de 20 de ani, eu si fiica intrtinem financiar casa. Are multiple internari la Obregia si Sf. Stelian la activ.

Mi-a depus EA MIE (si fiicei - fiica majora) in ultimii 4 ani multiple plangeri la politie pentru diverse lucruri precum abuz fizic, furt, etc - toate neadevarate si clasate. Cumva nis-a spus ca ea proiecteaza faptele ei asupra noastra?

Acum politia o cunoaste ca fiind cu probleme si cand ea a observat ca nu i se mai acorda atentia "cuvenita" , a trecut la a-mi face plangeri la tribunal/judecatorie.

Tocmai luna trecuta am fost la judecatorie, chemat deoarece ea ceruse ordin de protectie maxima importiva mea. Acolo pe baza de probe audio-video facute de fiica mea (eu nu stiam ca are acea inregistrare) s-a dovedit ca de fapt EA ma agresase pe mine atat fizic cat si verbal, ca de fiecare data. Judecatoarea efectiv a spus "Doamna...se pare ca dumnealui are nevoie de protectia impotriva dvs de fapt!"

Fosta sotie mi-a mai facut cateva plangeri la tribunal si la ANAF (pe motiv ca sa ii dovedesc ei de unde am eu banii de chirie...de unde, de la serviciu bineinteles).

De la politie ne-au rugat me mine si fiica mea sa incercam sa ne mutam si/sau sa rezolvam situatia. Ni s-a sugerat sa consultam un avocat mai intai, deoarece fosta sotie este atat de agresiva cu instantele si chiar a amenintat-o pe fiica mea ca o va baga la puscarie pentru abandon parental!

Va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa facem, nu mai putem asa.
Ni s-a sugerat tutela, dar nu dorim sa fim legati pe viata de ea, si ea are multe perioade in care e rationala cu oamenii din exterior (numai violenta cu noi) dar intra periodic in crize de boala.

Mai ales fiica mea doreste sa o sprijine in limita posibilitatilor financiar dar sa fim departe de ea fizic, si sa ne lase in pace sa nu ne mai atace zilnic in toate modurile posibile!
Tocmai datorita virulentei fostei sotii trebuie intai sa vedem caile legale si abia apoi sa ne mutam, deoarece nu vreau sa imi imaginez de ce este in stare cand ne vom muta....

V-as ruga mult, un sfat daca este posibil...sau o recomandare catre ce tip de avocat sa ne adresam? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
Vic25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vic25 , utilizator 20:36, 1 Aprilie 2025
O situație complicată din ce povestiți. Fosta soție, având probleme psihice, este foarte greu să fie oprită din ce face. Există o variantă la care poate ar trebui să reflectați, respectiv o internare a ei la un spital de psihiatrie (internare nevoluntară).
Stimate @Vic25 , cu toate ca v-ati schimbat numele de user - impotriva regulamentului - , nu sunt decat cateva luni ( putine ) de cand ati deschis aceeasi discutie , aveati aceeasi situatie , si ati primit sfaturi . Daca nu le urmati , ce rost are sa tot postati ? ori luati niste masuri , asa cum ati fost sfatuit , ori acceptati situatia si ramaneti asa , si atunci nu are rost sa mai cereti sfaturi . Sunteti divortat , vedeti-va de viata .
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
CHKa, utilizator

Dorin Voicilas a scris:

O situație complicată din ce povestiți. Fosta soție, având probleme psihice, este foarte greu să fie oprită din ce face. Există o variantă la care poate ar trebui să reflectați, respectiv o internare a ei la un spital de psihiatrie (internare nevoluntară).

A fost internata nonvoluntar la Obregia si Sf. Stelian de multiple ori..... a stat 2-3 saptamani si ne-a fost data inapoi in relativ aceeasi stare...
Din ce mi s-a spus nu exista internari permanente in Romania, si chiar daca ar exista ar fi doar cu tutela....pe care nu o dorim...
Se poate face ceva? Exista un avocat care sa se priceapa la asemenea cazuri?

Multumesc!
Un avocat va poate ajuta doar sa faceti partajul in instanta daca aveti bunuri comune , apoi mutati-va si vedeti-va de viata asa cum ati fost sfatuit . O puteti ajuta d-voastra si fiica daca mai doriti si daca apare aceasta necesitate dar cel mai bine e sa stati cat mai departe de aceasta persoana care mai mult ca sigur nu-si ia nici medicamentele pentru ameliorarea problemelor psihice si nici n-o poate obliga nimeni . De ce trebuie sa va complaceti in aceasta situatie , nu ati fi mai in siguranta si mai linistit daca ati sta cat mai departe si nu v-ar mai putea face nici un rau ? Din moment ce sunteti deja divortati si nu veti mai avea nimic de impartit nu mai are ce sa va faca , si d-voastra o puteti actiona in instanta pentru hartuire si puteti cere ordin de restrictie impotriva ei .

Etsy123 a scris:

Un avocat va poate ajuta doar sa faceti partajul in instanta daca aveti bunuri comune , apoi mutati-va si vedeti-va de viata asa cum ati fost sfatuit . O puteti ajuta d-voastra si fiica daca mai doriti si daca apare aceasta necesitate dar cel mai bine e sa stati cat mai departe de aceasta persoana care mai mult ca sigur nu-si ia nici medicamentele pentru ameliorarea problemelor psihice si nici n-o poate obliga nimeni . De ce trebuie sa va complaceti in aceasta situatie , nu ati fi mai in siguranta si mai linistit daca ati sta cat mai departe si nu v-ar mai putea face nici un rau ? Din moment ce sunteti deja divortati si nu veti mai avea nimic de impartit nu mai are ce sa va faca , si d-voastra o puteti actiona in instanta pentru hartuire si puteti cere ordin de restrictie impotriva ei .

Nu stiu sincer cu ce ne poate ajuta avocatul, noi voiam sa ne mutam direct pana cand ne-au spus de la politie sa consultam mai intai un avocat deoarece ea va continua sa ne hartuiasca si au spus ca e mai bine sa discutam optiunile (aparent spuneau ceva de tutela sau decadere din drepturi?...) cu un avocat inainte de mutare....

Problema este ca ea spune si face lucruri de genul "Nu o sa ma las pana nu o sa fiti dati afara cu FURCILE!!" sau "LA RAHOVA TA BAG!! VIN CU POLITIA PESTE VOI!!" referitor la mutarea separat...plus plangeri peste plangeri la politie si la judecatorie - 2 din ele penale dar bineinteles nefondate....de asta cei de la sectie au sugerat discutia cu un avocat mai intai pentru a gasi o solutie sa se termine hartuirea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat ... Alex_29 Alex_29 Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat pe mine si fiica mea, a mers la serviciu la mine si a incercat sa determine managerul sa ma ... (vezi toată discuția)
Probleme cu internarea unei persoane bolnave psihic PodRazvan PodRazvan Buna ziua. In primul rand vreau sa-mi cer scuze daca am gresit categoria la care am adresat aceasta intrebare. Am o problema cu o vecina , bolnava psihic ... (vezi toată discuția)
Ordin de protectie impotriva mea pe nedrept. buna ziua, fosta ... Alex_29 Alex_29 Ordin de protectie impotriva mea pe nedrept. Buna ziua, Fosta sotie (probleme psihice, locuieste in acelasi apartament cu mine in chirie inca deoarece ... (vezi toată discuția)