avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avans si lichidare salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avans si lichidare salarii

Buna ziua, am urmatoarea situatie: doresc sa ii platesc avans unui salariat pe luna Septembrie si vreau sa stiu daca exista un act legal pe care trebuie sa il semneze pentru a dovedi anagajatorul ca i-a platit acest avans? In statul de plata trebuie prevazute ambele si avansul si lichidarea?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 6 Septembrie 2018
Depinde cum aveti programul de salariu.Eu am lucrat pe un program de salarii care permitea sa imi scoata un fluturas doar la avans pe care angajatul il semna. Statul de plata la fel avea.Aveam stat de plata foarte simplu unde era evidentiat doar avansul si apoi statul de plata cu toata luna.Cum platiti avansul?Cash sau transfer bancar?
nu am program de salarii si plata o fac in numerar/cash.
Lista de avans chenzinal este un document justificativ care atesta plata unei parti din salariu inainte de data lichidarii.

sau

dispozitia de plata pe care se mentioneaza avans salariu luna ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata avansului din salarii aferent lunii noiembrie gelaandrei gelaandrei plata avansului din salarii aferent lunii noiembrie a fost platit in luna decembrie,la ce luna il inregistrez in contabilitate?Eu l-am considerat la ... (vezi toată discuția)
Listele de avans si statele de salarii nu se semnează de catre salariati lumilu lumilu Fluturasii de salarii sunt in două exemplare, un exemplar se semnează de către salariaţi şi ramane la institutie, este suficient ? Listele de avans ... (vezi toată discuția)
Intrebare mihaela495 mihaela495 Buna ziua, Am cateva intrebari daca se poate sa imi raspundeti. 1. Legat de plata salariilor la o SC cu mai multi angajati, este corect ca la o parte din ... (vezi toată discuția)