avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii pentru pensie PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii pentru pensie PFA

Buna ziua!
Am cateva intrebari, daca ma poate lamuri cineva, va rog frumos.
Daca sunt angajata pe perioada nedeterminata la o firma si imi deschid si un PFA ca instructor de fitness, trebuie sa platesc contributiile pentru pensie si la PFA? Conform noilor norme, si contributiile de la locul de munca unde sunt angajata le platesc tot eu incepand de anul acesta. Iar daca ar trebui sa platesc si la PFA, practic as plati de 2 ori, cel putin asa inteleg eu.
Ce alte taxe mai sunt de platit pt un PFA?
Pentru astfel de serviciu, instructor de fitness, este nevoie si de casa de marcat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Maria_ , utilizator 13:09, 6 Septembrie 2018
Nu are legatura obligativitatea platii contributiilor sociale la o pfa (cas si cass) cu faptul ca mai aveti in alta parte in acelasi timp un alt contract de munca valabil. Cele doua se platesc pe pfa doar daca venitul net anual adica venit brut - cheltuieli deductibile este peste valoarea plafonului de 12 salarii minime anuale adica in acest an peste 22800 lei.
Daca semnati contract de prestari servicii cu detinatorul de sala, cel care organizeaza acolo totul si a cumparat si aparatele, dumneavoastra nu folositi casa de marcatca ci tariful de acces si abonamentele le incaseaza acea firma iar dumneavoastra doar va da banul la final de luna in baza raportului de activitate si facturii semnate cu reprezentantul acelei firme.
Cel doua plati la cas vi se vor lua in calcul la data pensionarii.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Va multumesc din suflet pt explicatii.
O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa sau srl paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Doresc sa infintez un PFA unde o sa am un angajat. Persoana respectiva lucreaza si are deja contributiile platite, la fel si eu.. Mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa, cateva intrebari An0nim An0nim Buna ziua. Sunt angajat la o firma cu 8h/zi si vreau sa-mi deschid o mica afacere ma gandeam la un pfa pentru ca e mai simplu si eu nu am mai avut ... (vezi toată discuția)
Ce impozite platesc la pfa pensionar? VLADU IULIANA VLADU IULIANA Am pfa .sunt pensionar .am realizat pe 2018 = 160000 lei.ce impozite platesc? (vezi toată discuția)