avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La contract de vanzare cu clauza de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La contract de vanzare cu clauza de uzufruct viager

Daca cumparatorul moare avand mostenitori,vanzatorul cu clauza de uzufruct viager ce drepturi are ? Poate de a da mai departe cuiva sa aibe grija de dinsul cu act de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
cristea1, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:40, 6 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are dreptul de a continua sa locuiasca in imobil pana la deces.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acelasi drept ce i a fost constituit prin contract. Dreptul lui dainuie pana la decesul sau, neavand legatura cu decesul cumparatorului. Mostenitorii acestuia sunt obligati sa respecte dreptul constituit legal de antecesorul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare-cumpărare cu clauză de uzufruct viager. ce drepturi are uzufructuarul dacă moare cumpărătorul? cristea1 cristea1 Daca cumparatorul moare avand si mostenitori vanzatorul cu clauza de uzufruct viager ce drepturi are? Devine proprietar?Poate sa mai faca un act de vanzare cu ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager liviu25 liviu25 ce inseamna exact contract vanzare-cumparare cu UZUFRUCT VIAGER,k m am dus la politie sa mi skimb buletinu,si trebuia sa ii aduc pe ai mei,sa dea declaratia de ... (vezi toată discuția)