Buna ziua,
In urma cu approx 2 saptamani am avut un accident de circulatie dupa care am incheiat o constatare amiabila cu vinovatul. Asiguratorul a facut o oferta de despagubire nejustificata si mai mica fata de avariile si solutiile tehnice (inlocuire) adoptate in procesul verbal de constatare. Le-am raspuns la email ca nu sunt de acord cu despagubirea oferita si le-am cerut sa faca o oferta detaliata si conforma normelor ASF (sa ia in considerare modificarile structurii de echipare si sa prezinte detaliat modul de calcul al costurilor reparatiei) sau sa fie de acord cu suma propusa de mine (justificata prin facturile pieselor montate anterior si deteriorate in accident), insa nu am mai primit niciun raspuns. Piesele deteriorate nu sunt in dotarea standard a vehiculului (in speta motocicleta), insa au fost consemnate la constatare si erau prezente pe motocicleta de mai putin de o luna. De asemenea vehiculul se afla inca in garantie.
Care sunt pasii pe care ii pot urma acum? Depun cererea de despagubire in regie proprie cu suma propusa de mine la care anexez documentele justificative si astept raspunsul oficial, dupa care eventual in cazul refuzului depun o plangere la ASF sau apelez la SAL-FIN/actionare in judecata?
Va multumesc.
- Depinde pe ce documente v-ati sustinut valoarea de despagubire. Facturile mai vechi ale echipamentelor nu reflecta neaparat valoarea de despagubire, ci faptul ca ele au facut parte din dotarea vehiculului. Important acum este sa aveti deviz de reparatii/ oferte de preturi recente (dupa accident) de la unitati specializate 9service sau magazin de piese).
- faceti revenire cu documentele justificative si apoi puteti sa apelati la SAL-FIN si ASF, iar apoi in instanta (depinde de rezultatul concilierii sau de raspunsul ASF). Insa, puteti sa mergeti direct si in instanta de pe acum, fara a mai reclama la ASF.