avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dispensa de 16 ore la gravide
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dispensa de 16 ore la gravide

Daca dispun deja de reducerea programului de lucru la 6 ore(sarcina are 21 săptămâni),mai am dreptul la dispensa lunara de 16 ore pentru efectuarea consultațiilor și a analizelor medicale? Conducerea tocmai m-a informat că cele 2 nu se pot cumula. Ce articol de lege pot aduce în favoarea mea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 6 Septembrie 2018
art.15 din OUG 96/2003 : Angajatorii au obligaţia de a acorda salariatelor gravide dispensă pentru consultaţii prenatale în limita a maximum 16 ore pe lună,....

OUG 96/2003 nu prevede interdictia de a cumula cele doua beneficii mentionate la art.13 si 15.

In drept este un principiu : ceea ce nu este interzis este permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispensa de 16 ore lunar pentru consultatii pre-natale pentru angajatele gravide imosoft imosoft Buna ziua, Am niste intrebari legate de dispensa de 16 ore lunar pentru consultatii pre-natale, in cazul in care investigatiile se pot efectua numai in ... (vezi toată discuția)
Concediu in perioada sarcinii alina84mrc alina84mrc Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la concediile medicale in perioada sarcinii. Am inteles ca se pot lua cate 10 zile lunar de concediu medical.Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Dispensa 8h adica o zi hr saguarotech hr saguarotech Buna ziua, conform OUG 96/2003 o salariata gravida poate beneficia de dispensa de maxim 16h/luna. Intrebare: salariata poate sa isi ia dispensa de 8h adica o ... (vezi toată discuția)