avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim - pentru o firma pentru care s-a inceput ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim - pentru o firma pentru care s-a inceput procedura de lichidare

BUNA ZIUA,
este vorba de o firma ,(micro) cu un singur salariat care este in concediu de ingrijire copil .intre timp firma a inceput procedurile de lichidare ,s-a primit prima hotarire de de judecata de la tribunal , prin care se aproba procedura de lichidare ; acum vine inrebarea : cu aceasta hotarire pot face decizia de incetare a CIM pentru salariatul care se afla in concediu de ingrijire copil , cu care sa merg la ITM?
multumesc
Cel mai recent răspuns: MihaelaBog , utilizator 14:53, 18 Noiembrie 2009
Da, aceasta hotarare va reprezenta temeiul legal, impreuna cu art. 65 (1) din Codul muncii, ptr incetare CIM.
Va trebui sa-i puneti la dispozitie salariatei, in afara de decizia de concediere, copii dupa hotararea judecatoreasca. De asemenea, la ITM va trebui sa atasati o copie dupa aceasta hotarare.
1. Codul muncii spune:
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
2. Asadar puteti inceta CIM prin concediere, conf. art.65 din Codul muncii.
multumesc pentru raspuns;dar ar mai fi o intrebare :firma a inceput procedura de dizolvare in august ; hotarirea este datata cu luna august ; dar noi am primit-o astazi , cu ce data este corect sa fac incetarea CIM ?
Daca ati primit hotarerea azi, faceti decizia de concediere tot cu data de azi si la ea atasati o copie dupa hotararea judecatoreasca.
va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Incetare cim pentru un salariat aflat in concediu ingrijire copil-societate in curs de dizolvare nep nep buna ziua este vorba de o firma (micro)care are un singur salariat ,si acesta aflat in concediu de ingrijire copil .Firma intre timp a inceput procedura de ... (vezi toată discuția)
Faliment & incetare cim NEW_GUEST NEW_GUEST Buna seara tuturor! Am urmatoarea problema: de curand mi-a incetat concediul de ingrijire copil; in timpul acestui concediu al meu firma cu care am avut CIM a ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la lucru dupa concediu crestere copil freenicos freenicos Am o salariata careia i-a expirat concediul ptr crestere copil in iulie...nici n-o cunosc personal...nu am nr telefon...Intrebarea e ce fac cu contractul ei de ... (vezi toată discuția)