Am o salariata careia i-a expirat concediul ptr crestere copil in iulie...nici n-o cunosc personal...nu am nr telefon...Intrebarea e ce fac cu contractul ei de munca......Societatea nu mai are activitate...dar,ma rog ,ca sa multumim ITM-ul...ptr cele care termina concediul ptr crestere copil le facem acte de somaj...DECI...cum ma sfatuiti sa fac cu persoana care nu s-a prezentat la incheierea concediului ptr crestere copil?
daca aveti CIM-ul ei, presupun ca aveti si o adresa.
trimiteti o scrisoare cu confirmare de primire prin care o instiintati ca perioada de concediu ptr crestere copil a expirat din data de ....., ca urmare din data de ......(adica de a 2-a zi de cand a implinit copilul 2 ani) trebuia sa se prezinte la serviciu.
avand in vedere neprezentarea salariatei si lipsa oricarei informatii privind situatia ei actuala ii comunicat ca daca pana la data de ..... nu se prezinta la serviciu veti considera absente nemotivate si ii veti inceta CIM
1. Nu e vorba de multumit ITM ci de ceeea ce trebuie sa faca angajatorul, din punct de vedere legal, in aceasta situatie.
2. Incercati sa o contactati pe salariata sa vedeti ce e cu ea (poate are concediu medical).
3. Faceti o decizie de incetare a suspendarii CIM cu prima zi dupa nasterea copilului.
4. Declansati procedura de concediere pentru absente nemotivate (cercetarea disciplinara prealabila).
Dar mai pot face toate acestea retroactiv...din iulie?...e tarziu acum?...
Eu sunt contabil de meserie...si am ramas singurul salariat al societatii(in afara fetelor aflate in concediu ptr crestere copil) si dupa ce au fost concediate 200 pers....m-am trezit singura cu toate hartiile astea pe cap...si abia acu am vazut ca fetei ii incetase concediul in iulie...si oricum chiar nici nu a dat nici un semn de viata
scrisoarea o trimiteti cu data din august, ptr ca si pe plic posta romana va pune data de august.
incepeti procedurile. cititi in codul muncii, de la art. 263 - 268 procedura si urmati-o intocmai
in max 30 zile ar trebui sa o finalizati