avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum demonstrez ca nu s a plătit pretul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum demonstrez ca nu s a plătit pretul?

Buna ziua,
Va solicit atentia in legatura cu următoarea situație, bunica mea a vândut casa pe care o avea drept locuinta unchiului meu si nu a mai primit niciun ban

Din cate am inteles, vânzarea s a facut inainte de 2015, iar ea a semnat in fata notarului cum ca a primit banii, dar nu a primit nimic, mergând pe buna credinta ca ii va vedea peste 6 luni.

Cum pot sa demonstrez ca nu s a plătit Niciun ban? Repet nu a primit nici in mana, nici in vreun cont( nici nu are asa ceva).

Am fost la notarul in cauza si mi a zis " Domne' daca a semnat ca a primit banii, eu nu sunt vinovat si nu raspund cu nimic Si in plus a zis ca fiind vorba de un caz asa vechi nici nu isi amintesc"

În situația asta chiar nu se poate face nimic?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:09, 8 Septembrie 2018
Era normal ca la momentul tranzactiei vanzatorul sa clarifice si aspectul privitor la plata bunului imobil vandut
Daca nu exista martori care sa confirme conventia/intelegerea partilor ca plata se va face ulterior incheierii documentului de tranzactionare drept de proprietate asupra bunului imobil nu puteti demonstra ca vanzatorul nu a primit c/v bun instrainat
Exista doar notarul si respectiva hârtie în care a semnat ca primit pretul, iar ca cumpărătorul, unchiul meu, a dat banii. Dar nu s a dat absolut nici un ban in fata notarului

De asemenea, in contract nu e trecut nici un termen de 6 luni, acesta a fost adaugat verbal pt ca nu avea niciun ban la momentul încheierii contractului cumpărătorul
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2018
Morrgotth, utilizator
Daca ,cumparatorul este responsabil,ar trebui sa isi achite obligatia financiara fata de vanzator
pai nu este..

din cate am citit pe net prin legea 70/2015 acum toate vanzarile mai mari de 10000 ron se deruleaza prin banca pentru a se evita probleme de genu'..
chiar sunt curios pe vremuri cum se demonstra ca s a platit sau nu pretul? nu vreau sa cred ca sunt singurul care se loveste de problema aceasta..
Referitor la ce ati intrebat mai sus cu dovedirea platii pretului "pe vremuri": la momentul achitarii pretului se putea face declaratie notariala cum ca s-a platit pretul de catre cumparator.

Ideal ar fi fost sa se fi specificat in contract la momentul incheierii ca pretul va fi predat la 6 luni dupa incheierea acestuia. In acest fel aveati cat de cat o dovada a celor spuse, in cazul in care se ajungea la instanta.

Din ce ati relatat mai sus insa, nu cred ca exista vreo dovada nici ca s-a achitat nici ca nu s-a achitat pretul vanzarii. Ati putea merge in instanta, si daca cumparatorului i-ar fi dificil sa dovedeasca achitarea pretului, dumneavoastra v-ar fi la fel de dificil sa va sprijiniti pledoaria pe faptul ca acesta nu a fost achitat, avand in vedere lipsa de probe.

Incercati sa mai discutati cu notarul la care s-a incheiat contractul, poate exista totusi vreun inscris doveditor cu privire la achitarea ulterioara a pretului. Desi nu este o proba extrem de puternica, cea a faptului ca s-au inteles sa achite pretul la 6 luni dupa, totusi e un punct de plecare.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! se da următoarea situatie: o persoana ii vinde unui ... Zuz2020 Zuz2020 Bună ziua! Se da următoarea situatie: o persoana ii vinde unui nepot un imobil prin contract de vânzare-cumparare, cu uzufruct viager pt vânzător, dar la ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare apartament mitika255 mitika255 Buna ziua ma aflu intr-o dilema.In luna iunie acestui an bunica mea mi-a facut o procura de vanzare a apartamentului ei proprietate personala dobandit prin ... (vezi toată discuția)
Ajutor, contract de vanzare cumparare oana_81 oana_81 am si eu o nelamurire vis/a/vis de un contract de vanzare-cumpare. in anul 2008 tatal meu a vandut un teren unei persoane. au facut actele in fata notarului ... (vezi toată discuția)