avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Avans privind reabilitarea cladirii.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Avans privind reabilitarea cladirii.

Daca vand apartamentul trebuie sa platesc 40% 10031si 1396 prima rata , banii sau strans luna trecuta.
Administratorul nu imi da adeverinta daca nu platesc suma integral.Propietarul trecut in CF este decedat , eu avand sentinta definitiva dar care nu este operat in CF .Cumparatorul nu poate sa plateasca el, avand in vedere ca va locui acolo si va beneficia de reabilitarea cladirii.Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: ciochina luminita , utilizator 20:45, 8 Septembrie 2018
Dv in baza hotararii judecatoresti avaeti dreptul sa solicitati la ocpi notarea documentului care va atesta calitatea de proprietar asupra bunului imobil
Va revine obligatia sa achitati integral sumele impuse la intretinere in perioada cat detineti calitatea de proprietar in imobilul de locuit in comun
Multumesc mult pentru raspunsul dvs., prompt, vroiam sa stiu daca platesc ceva pentru care nu beneficiez,avand in vedere suma. Exista prevederi legate de acest aspect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2018
ciochina luminita, utilizator
Dv va confruntati cu situatie speciala,generata de faptul ca intentionati sa instrainati bunul imobil
Dar,constientizati ca in perioada in care detineti calitatea de proprietar asupra imobilului,exista hotararea adunarii generale-obligatorie pentru toti proprietarii pentru a contribui individual cota parte reabilitare energetica imobil
Avand in vedere situatia aparte in care va aflati,puteti negocia cu viitorul proprietar sa isi asume responsabilitatea sa suporte c/v modernizare de care in fapt va beneficia
Legiutotorul a dispus reguli generale
Situatia dv este aparte dar poate fi solutionata amiabil direct intre parti-daca exista respect si interes
Daca ma puteti ajuta cum se calculeaza ( formula) privind reabilitarea ,se ia in calcul numarul de apartamente din cladirea respectiva , se ia in considerarea mp de apartament ?.Stiu ca daca cladirea are liftcei care beneficiaza au o cota parte mai mare si cei care nu au o cota mult mai mica, deoarece nu beneficiaza de acel lift, cred ca acelasi lucru priveste si reabilitarea blocului, daca se facea pe toata cladirea era altceva , dar asa cum ramane cu cei care trebuie sa-si faca ei, dar platesc ca si ceilalti asta nu inteleg.
Reabilitarea se face doar pentru exterior ( fatada),eu am crezut ca reabilitarea se face si interior si exterior , dar in urma convorbirii am aflat ca doar fatada ?.
Eu stau la parter si apartamentul este situat in curte interioara, deci ce reabilitare este , doar pentru cei care au apartamentele exterioare, atunci de ce platesc aceiasi suma ca si ei ?.
Va rog pentru lamuriri daca stiti si puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti, care sunt prevederiile si hotaririle legale , modul de calcul privind reabilitarea cladiriilor .
Multumesc .
Este responsabilitatea mea ok, de aceea vreau sa ma informez deoarece vreau sa stiu ce platesc ,pentru ce si daca administratorul a calculat corect suma ce imi revine pe apartamentul meu este de 5000 eur, de aceea insist banuiesc ca exista un mod de calcul ,nu stiu cum se calculeaza cota parte. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Varianta reparatie fatada andapopa andapopa Imobil cu 10 apartamente.Se hotaraste reparatia fatadei. Din 10 apartamente 9 apartamente voteaza ca modalitatea de plata sa se faca astfel: la fatada ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica danpin69 danpin69 Salut, Doresc sa stiu daca partile laterale ale unui bloc cu doua scari de forma dreptunghiulara, sunt considerate parti comune?(pe aceste laterale nu exista ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada imobil arasgata arasgata Este normal ca la reparatia fatadei imobilului sa se imparta plata intre apartamente dupa cota parte indiviza, chiar daca apartamentele cu aceeasi cota parte ... (vezi toată discuția)