avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Avans privind reabilitarea cladirii.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Avans privind reabilitarea cladirii.

Daca vand apartamentul trebuie sa platesc 40% 10031si 1396 prima rata , banii sau strans luna trecuta.
Administratorul nu imi da adeverinta daca nu platesc suma integral.Propietarul trecut in CF este decedat , eu avand sentinta definitiva dar care nu este operat in CF .Cumparatorul nu poate sa plateasca el, avand in vedere ca va locui acolo si va beneficia de reabilitarea cladirii.Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: ciochina luminita , utilizator 20:45, 8 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Referitor la participtia de plata este o problema in sensul ca legal ar trebui ca obligatia de plata impusa dv sa fie raportat la cota indiviza care este concret oprecizata in documentul de achizitie bun imobil
Exista asociatii de proprietari care decid ca repartizarea costurilor se realizeaza in mod egal tuturor proprietarilor
In temeiul disp L nr 230/2007 art 10 aveti dreptul sa solicitati presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative impuse la plata
Presedintele si administratorul de imobil detin obligatia legala sa informeze periodic proprietarii privitor la natura sumelor impuse si modalitatea de calcul
Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate este reglementată de articolul 44 al Hotărîrii de Guvern nr 1.588/2007, privind normele de aplicare a legii 230/2007. Multumesc mult de tot.
Am gasit si cateva lamuriri legate de Cota parte indiviză se regăseşte în actul de proprietate asupra apartamentului (contract de vînzare-cumpărare sau extras din cartea funciară), şi în cartea tehnică a imobilului, dacă aceasta există.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varianta reparatie fatada andapopa andapopa Imobil cu 10 apartamente.Se hotaraste reparatia fatadei. Din 10 apartamente 9 apartamente voteaza ca modalitatea de plata sa se faca astfel: la fatada ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica danpin69 danpin69 Salut, Doresc sa stiu daca partile laterale ale unui bloc cu doua scari de forma dreptunghiulara, sunt considerate parti comune?(pe aceste laterale nu exista ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada imobil arasgata arasgata Este normal ca la reparatia fatadei imobilului sa se imparta plata intre apartamente dupa cota parte indiviza, chiar daca apartamentele cu aceeasi cota parte ... (vezi toată discuția)