avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG - donatii catre angajatii si membrii sai
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG - donatii catre angajatii si membrii sai

Poate un ONG sa faca donatii financiare si / sau materiale catre angajatii sau membrii / asociatii sai?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:53, 14 Septembrie 2018
Interdictie legala nu exista. Deci in principiu da, daca statutul permite asta. Atentie la scopul si mijloacele trecute in statut, criteriile care justifica sa primeasca si acestia, si la cum se iau deciziile ca sa nu fi acuze de conflict de interese, de favoritisme.... . Si la eventualele conditii puse de cei de la care provin fondurile, sa fi stiut ca donatiile / sponsorizarile lor pot ajunge la membrii / angajatii ONG-ului, sa nu fie probleme ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)
Finantare ong - imprumut grunwald grunwald Buna ziua, Daca imprumut asociatia cu diverse sume de bani, in calitate de presedinte al acesteia, le pot recupera la un moment dat? Cum se face un act de ... (vezi toată discuția)
Suport financiar in caz medical Morgiana Morgiana Buna ziua, In cursul anului 2013, am infiintat un ONG pe care am desfasurat sau inceput cateva micute proiecte. La data infiintarii, nu mi-am inchipuit ca ... (vezi toată discuția)