casa a fost cumparata cu banii de la nunta si cu rate in banca de 13 ani de sot,dar eu il intretin din salariul meu pina in ziua de azi. toate cheltuieliile le platesc eu. mentionez ca avem si o fetita minora care merge in grupa 0 la scoala in luna aceasta, ce sanse am sa-mi cresc fetita in casa pe care o detinem acum de la parintii lui?.
Buna ziua,
Daca divortati aveti dreptul la 50% din valoarea achitata din casa in perioada casatoriei si la 50% din bunurile mobile ale familiei dumneavoastra realizate in perioada casatoriei.
romascanu
Moderator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Lămuriți-mă că n-am priceput. (sau aș vrea să văd varianta frumoasă, dar nu-mi iese)
În titlu ați scris „casa e pe numele părinților”.
În conținut ați scris „casa a fost cumpărată cu banii de la nuntă și cu rate (...) de soț”.
Adică!?
Și-au cumpărat socrii dvs. o casă folosindu-se de banii de la nunta dvs? Asta ați vrut să spuneți? (de ce este/ar fi pe numele lor, dacă a fost cumpărată de soț?)
Și apoi? V-au dat-o să o folosiți? Ce înseamnă „o deținem acum”?
Cine de la cine a cumpărat? Ce scrie, mai exact, în actul de vânzare? Cine este cumpărătorul?
s-a cumparat casa pe numele socrului ,si s-a platit apoi cu banii de la nunta si restul cu rata din banca. restul ce a ramas de platit a fost platita de sot . Nu mi-a spus cat a platit socrul, dar cert e ca este pe numele lui. Socrul a platit prima parte cand sau facut actele, eu fiind la lucru, nu am vazut ce sa intocmit . Fiind sotul meu am avut incredere. Acum asi dorii sa stiu daca divortez si am un minor ce drepturi am,cat mi se cuvine.Sotul platea in fiecare luna rata la banca si eu intretineam casa si cheltuielile,ne mai ajutau si parintii. Dar acum e vorba de divort amiabil..credeti ca primesc ceva parte din casa aceea care 13 ani am intretinut cheltuielile? S-au trebuie sa mergem prin tribunal.? vreau sa stiu daca avem parte din aceea casa eu si fiica mea care acum este in clasa 0 de maine. Daca ne revine si nou un drept asi dori sa ma indrumati ce asi putea sa fac. Multumesc mult
Aveti nevoie de probe ( chitante, contracte, facturi , alte inscrisuri , etc.) ca sa dovediti ceea ce sustineti.In principiu puteti pretinde 50% din banii achitati pe perioada achitarii ratelor , trebuie stabilit cit au achitat socrii ( trebuie sa existe o chitanta pentru suma achitata de ei ) pentru ca suma asta se scade din valoarea achitata a imobilului.Incercati sa mergeti la un mediator daca nu accepta pretentiile dvs. pentru 50% din valoarea ramasa din casa dupa ce se scad banii achitati de socrii , pentru a incerca ca evitati cheltuielile ocazionate de partaj.Puteti ramine in locuita daca achitati banii cuveniti sotului dvs.