Buna ziua, as dori si eu niste informatii legate de urmatoatea situatie:
In anul 2013 am achizitionat prin programul Prima Casa un imobil, credit facut pe 30 ani. In anul 2016, luna august, m-am casatorit.
In caz de divort, sotia poate solicita la partaj cota parte din imobil, sau cel mult o anumita suma de bani, egala cu jumatatea ratelor din 2016 si pana in prezent?
Mentionez ca suntem impreuna dinainte de 2013, ea are un copil de 15 ani dintr-o casnicie anterioara, si mai ales faptul ca imobilul este pe numele meu, eu platesc absolut totul in casa, rata integral + utilitatile aferente, contributia ei fiind doar mobila.
In caz de un proces, cum pot dovedi toate aceste lucruri? Ce pretentii maxime ar putea avea sotia si mai ales ce drepturi? Plus ca e in curs de ridicare a unei case care nu a trecut-o pe numele ei, probabil special pentru a nu fi considerata masa partajabila...
Multumesc anticipat pt timpul acordat si pt raspunsuri.
Jumatate din valoarea ratelor de cand a avut loc casatoria, nu? Dar daca fac dovada ca eu am platit integral rata pe toata perioada? Am chitantele de la banca, e numele meu pe ele, se poate scoate si un extras de cont (au fost cazuri cand am platit direct de pe telefon)...