avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj imobil

Buna ziua, as dori si eu niste informatii legate de urmatoatea situatie:
In anul 2013 am achizitionat prin programul Prima Casa un imobil, credit facut pe 30 ani. In anul 2016, luna august, m-am casatorit.
In caz de divort, sotia poate solicita la partaj cota parte din imobil, sau cel mult o anumita suma de bani, egala cu jumatatea ratelor din 2016 si pana in prezent?
Mentionez ca suntem impreuna dinainte de 2013, ea are un copil de 15 ani dintr-o casnicie anterioara, si mai ales faptul ca imobilul este pe numele meu, eu platesc absolut totul in casa, rata integral + utilitatile aferente, contributia ei fiind doar mobila.
In caz de un proces, cum pot dovedi toate aceste lucruri? Ce pretentii maxime ar putea avea sotia si mai ales ce drepturi? Plus ca e in curs de ridicare a unei case care nu a trecut-o pe numele ei, probabil special pentru a nu fi considerata masa partajabila...
Multumesc anticipat pt timpul acordat si pt raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2018
alex201888, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex201888 , utilizator 12:48, 10 Septembrie 2018
Da, ea poate solicita jumatate din valoarea ratelor.
Jumatate din valoarea ratelor de cand a avut loc casatoria, nu? Dar daca fac dovada ca eu am platit integral rata pe toata perioada? Am chitantele de la banca, e numele meu pe ele, se poate scoate si un extras de cont (au fost cazuri cand am platit direct de pe telefon)...
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2018
alex201888, utilizator
Alte pareri, sfaturi, sugestii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri si dar nunta lusco lusco Buna seara. Sunt pe cale sa divortez dupa aproape un an de casnicie. Situatia materiala care face obiectul intrebarii: - o suma de bani de la nunta - un ... (vezi toată discuția)
Imputarea la partaj a cheltuielilor si ratelor din timpul casatoriei filip2015 filip2015 Buna ziua! Datele problemei sunt următoarele: Suntem căsătoriți din 2007 avem un copil de 8 ani In anul 2001 parintii mei au achiziționat prin credit ... (vezi toată discuția)
Se pune problema partajului? alex201888 alex201888 Buna seara, un imobil achizitionat inainte de casatorie (in timpul concubinajului), pe nume propriu, credit propriu ce se desfasoara si in prezent, se supune ... (vezi toată discuția)