avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Țevi in apartamente proprietate personala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Țevi in apartamente proprietate personala

Am 2 țevi care imi tranziteaza apartamentul. Una de la Ragcl( regie autonoma publica) si una de la Eon gaz (firma privată 51%). Le vreau afara pe amândouă, pentru cea de la Eon exista alternativa in spațiul public din holul blocului. Din răspunsurile anterioare publicate pe forum rezulta ca spatiul privat unde sunt amplasate țevi publice devine public. In acest caz nici solicitarea plății unei chirii nu este justificată. Ce lege poate fi invocată? In cazul Eon sunt sanse mai mari de succes? In proprietatea cui este teava daca plata consumurilor este solicitata de o asociație de locatari? Mai este legea domeniului public valabilă?
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2018
smartong, utilizator
Cel mai recent răspuns: smartong , utilizator 22:24, 12 Martie 2019
Instalatia la care faceti referire reprezinta instalatie parte comuna
In cazul asociatiilor de proprietari nu se pune in discutie aspectul de public deoarece sunt instalatii care deservesc un numar redus de cetateni care locuiesc in respectivul imobil
La imobilele de locuit in comun se discuta despre instalatie parte comuna sau individual privata
Bine. Si instalația parte comună cum poate fi înlăturată dacă eu nu ma folosesc de ea.
Instalația parte comună este fie partea mea din ce este comun si atunci ar trebui sa pot dispune de ea cum vreau, fie partea tuturor din casa mea si atunci nu am un drept de proprietate asupra ei. Cui apartine de fapt astfel încât sa se poată exercita dreptul de posesiune, dispozitie, uzufruct (asupra apartamentului cel putin daca nu asupra instalatiei).
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Instalatia parte comuna din condominiu nu poate fi inlaturata din apartamentele pe care le traverseaza-ati afecta alimentare cu utilitati a restului proprietarilor
Daca este instalatie parte comuna aceasta deserveste locatarii din intreg imobilul
Chiar daca dv ca proprietar intelegeti sa renuntati la serviciile publice,nu aveti autoritatea si competenta sa interveniti asupra instalatiei parte comuna din condominiu
Adică cum nu am competența? Suntem proști in casele noastre proprietate?

Nu mai citati inutil mesaje anterioare!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Dreptul de uzufruct asupra proprietatii implica dreptul de a beneficia de veniturile aduse de proprietate. Veniturile aduse de țevile comune din proprietatea mea cine si le distribuie intre ei?
Va spun tot eu.
Țiganii sefi de asociație.... de locatari domnule ca au termen 50 de ani sa se transforme in asociație de proprietari!

smartong a scris:

Adică cum nu am competența? Suntem proști in casele noastre proprietate?

ynocentta a scris:

Instalatia parte comuna din condominiu nu poate fi inlaturata din apartamentele pe care le traverseaza-ati afecta alimentare cu utilitati a restului proprietarilor
Daca este instalatie parte comuna aceasta deserveste locatarii din intreg imobilul
Chiar daca dv ca proprietar intelegeti sa renuntati la serviciile publice,nu aveti autoritatea si competenta sa interveniti asupra instalatiei parte comuna din condominiu

Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
smartong, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune intr-o scara de bloc andreiantonescu andreiantonescu Buna ziua! As avea si eu cateva intrebari legate de partile comune dintr-o scara de bloc. Mentionez ca blocul din care fac parte este constituit intr-o ... (vezi toată discuția)
Buna seara, imi puteti spune va rog daca pot aduce modificaru ... madalinavaleria madalinavaleria Buna seara, Imi puteti spune va rog daca pot aduce modificaru tevilor de caldura intr-un apartament? Gen sa le acopar cu rigips? Multumesc! (vezi toată discuția)
Aerisire coloană încălzire FlorinL. FlorinL. Bună seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are și etaj tehnic deasupra apartamentului meu pe o suprafață de 40% (casa liftului, ... (vezi toată discuția)