Buna ziua. Sunt profesor de limba spaniola si m-am angajat recent la un centru de limbi straine pe un contract pe perioada determinata 2 ani, avand ca si clauza ca trebuie sa platesc angajatorului o suma de 1100 euro daca demisionez pana in 12 luni. Problema este ca am fost mintit inainte de semnarea contractului cu privire la orarul de munca, eu intreband daca se lucreaza mai mult de 8 ore pe zi si acum sunt pus in fata unui orar intre 9-20 (chiar daca sunt doar 8 ore de predare). In aceasta situatie, exista vreo masura legala pentru a demisiona fara a plati acea clauza? Va multumesc!
Legea permite si efectuarea de ore suplimentare, in anumite conditii .
Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, este considerata munca suplimentara.
Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.
Ore suplimentare
elims
am functie manageriala si in contractul de munca exista o clauza prin care scrie ca nu am voie sa execut ore suplimentare decat in caz de forta majora sau ... (vezi toată discuția)