avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii

Buna ziua

Doresc sa va intreb daca durata maxima a timpului de munca pe saptamana stabilita de Codul muncii la art. 111, alin.1 la 48 ore, este valabila pentru un contract individual de munca sau si pentru cumulul de functii, care presupune existenta mai multor contracte individuale de munca. Spre exemplu, in cazul unui cumul de functii, daca am un contract individual de munca, la functia de baza, cu 40 ore pe saptamana, si un al doilea contract individual de munca cu 20 ore pe saptamana, este legal ? In esenta, ma intereseaza daca art. 111, alin.1 reglementeaza si cumulul de functii sau doar o functie corespunzatoare unui contract individual de munca.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:58, 9 Noiembrie 2009
Daca cele 2 CIM-uri sunt la angajatori diferiti atunci nu aveti nici o problema.
A fost vointa dvs de a avea mai multe joburi.
Indiferent daca cumulul de functii este la un singur angajator sau la mai multi, durata maxima de 48 de ore se refera la un singur CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe cim-uri la angajatori diferiti Baltazar_one Baltazar_one Buna ziua, asi dori sa stiu daca in conditiile in care o persoana are incheiate 2 CIM-uri (unul durata normala si altul part-time), [b]la angajatori ... (vezi toată discuția)
2 joburi in paralel M-A-N M-A-N As dori sa stiu daca o persoana cu un job de 8h/zi mai poate sa-si gaseasca un al doilea job, eventual tot cu norma intreaga? Pt. 2 joburi in paralel care ... (vezi toată discuția)
Un angajator, 2 contracte de munca pentru un angajat? slavi slavi Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoare problema: In cadrul aceleiasi scoietati comerciale - furnizor de servicii medicale - functioneaza un ambulatoriu de ... (vezi toată discuția)