avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia in Austria
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia in Austria

Buna ziua, lucrez ca ingrijitoare la batrani in Austria si as dori sa stiu daca este necesar sa cotizez si in Romania la pensie. Am cotizat pana acum 3 ani si nu stiu daca sa platesc in continuare si daca pot avea in paralel doua pensii, si din Austria si din Romania. In acest mod se cumuleaza sau nu pensiile si anii? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2018
AlexandruDD22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 10 Septembrie 2018
Nu este necesar sa cotizati si in tara pentru pensie ,daca munciti in Austria.

Pensia internațională 2018: Cum obții pensia dacă ai lucrat și în alte țări

www.avocatnet.ro/articol_472...
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dacă am cotizat și în România, banii aceia sunt pierduți?
Nu sunt pierduti, dar pentru a beneficia de pensie in Romania trebuie sa aveti minim 15 ani de stagiu de cotizare.

Stagiile de cotizare se cumuleaza din ambele tari ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala, cu vechime in ro si ue lumi1234 lumi1234 Femeie, data nasterii mai 1963, vechime in munca 33 ani si 6 luni, din care 19 ani si 6 luni in Romania si 14 ani in Marea Britanie. Avand stagiul complet de ... (vezi toată discuția)
Pensionare in austria Sanda Cruz Sanda Cruz Sunt pensionata din Romania 18 ani lucrati.In Austria lucrez de 5 ani fara intrerupere. Pot sa ma pensionez in Austria ? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipată parțială Salome V. Salome V. Bună seara. Vă rog frumos, aș vrea să știu dacă după ce am lucrat în România vreo 19 ani și în Spania 18 as putea să solicit în România ... (vezi toată discuția)