avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu recuperarea
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu recuperarea

prietenul meu are motocicleta si prin aprilie , un sofer roman, dar cu masina inmatriculata in spana l-a accidentat . ia provocat o paguba la motocicleta in valoare de 113 mil ron. evaluata de un service desigur din raza jud. bv. i s-a eliberat si un deviz cu paguba evaluata in valoare de 113 mil ron. actele au fost trimise bucuresti la niste sefi mai mari spre aprobare, insa acolo i s-au aprobat numai 95 mil ron. apoi a trimis actele (in copie cf cu originalul) in spania la firma de asigurari unde avea soferul respectiv facuta asigurarea si de acolo, firma de asigurari a facut transfer bancar pe suma de 113 mil. ron. acum avem o problema insa: firma intermediara (firma romaneasca de altfel) acum ne tot avertizeaza ca ne da in judecata sa obtina diferenta de la 95 la 113 (adica 18 mil). legal se poate sa ne oblige sa restituim diferenta? desi devizul a fost facut pe suma de 113 mil si aporbat pe 95, iar firma de asigurari spaniola a dat totusi toti banii!? va multumesc f mult pt raspun(uri).
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 21:33, 10 Noiembrie 2009
Daca dosarul de dauna a fost acceptat si platit de emitentul asigurarii, reprezentantul din Rom. nu are nicio calitate (asa cum ati relatat).Mai ales ca dvs. nu v-a achitat niciun leu(presupun).Contabil fiind, va puteti da seama cum se poate inregistra acea diferenta(la ce?) -venit necuvenit, cu posibilitatea de a fi inregistrata eronat/fals - venituri din alte activitati.
Am uitat sa mentionez ca banii au fost trimisi in doua transe: prima data 95 mil (in euro) si a doua oara 18 mil (tot in euro). Insa aceste transe au fost achitate in aceeasi zi, la interval de cateva ore, ceea ce ma duce cu gandul ca nu se poate considera a fi vreo eroare din partea lor; si-ar fi dat seama ca doar cei 95 mil trebuie achitati catre mine , restul de 18 mil putand mentiona ca este comision sau orice altceva pt firma intermediara din Romania. Si apoi, firma intermediara, primind banii in 2 transe se putea sesiza din timp cat trebuie sa imi restituie, mai ales ca si ei detin actele ce le am atat eu, cat si firma din Spania.
:offtopic: Eu nu am inteles ce motocicleta e aia a carei reparatie costa milioane ! :O
romania inedit a scris:

:offtopic: Eu nu am inteles ce motocicleta e aia a carei reparatie costa milioane ! :O

Nu sunteti fan-moped!
nucu$ a scris:
romania inedit a scris:

Nu sunteti fan-moped!

Potrivit cursului BNR de astazi , 1 milion de lei este echivalentul a 232731,33 euro , iar in topic se vorbeste de zeci si sute de milioane . :-/
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
Costinel Burca, Contabil

Alte discuții în legătură

Solicit informatii despre inregistrare societate comerciala de catre un student la zi dan.stativa dan.stativa Buna ziua, Sunt [b]student la zi[/b], anul terminal, 3, in cadrul Universitatii Bucuresti, Facultatea de Filosofie. As vrea sa imi [b]infiintez o societate ... (vezi toată discuția)
Despagubire auto - urgent MariusPloiesti MariusPloiesti Buna ziua, In data de 5 martie, mergeam cu masina regulamentar pe o strada, si la un moment dat din partea stanga a trecut o masina care nu a oprit la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de spitalizare in urma unui accident yvar2005 yvar2005 In urma unui accident rutier au fost spitalizate sotia 12 zile ,fiica si nora cate 11 zile ,autorul accidentului fiind fiul meu [derapare si izbire de un pom]. ... (vezi toată discuția)