avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada în care un angajat a avut raportul de muncă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada în care un angajat a avut raportul de muncă suspendat pentru incapacitate temporară de muncă este vechime în muncă?

Bună seara!

Un angajat a avut raportul de muncă suspendat de drept aproximativ 7 luni de zile, începând cu 6 octombrie 2003, întrucât s-a aflat în concediu pentru incapacitate temporară de muncă (art. 50, lit. b) Codul muncii).

Decizia prin care s-a constatat suspendarea de drept a raportului de muncă a fost înscrisă în carnetul de muncă.

Perioada în care angajatul a avut raportul de muncă suspendat constituie vechime în muncă?

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:52, 16 Septembrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.49 alin.3 C.mun., pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

In speta, concediul medical poate constitui vechime in munca daca asa ceva este mentionat in contractul colectiv de munca aplicabil, prin contractul de munca sau prin regulamentul intern al angajatorului.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul tehnic este vechime in functie? hodor dana hodor dana Buna seara. As dori sa stiu daca perioada de somaj tehnic poate fi luata in calcul pentru vechimea in functie. Multumesc (vezi toată discuția)
Vechime munca getab68 getab68 Buna seara, De 15 luni sunt in concediu medical cod 14. Aceste zile de concediu medical sunt trecute ca si vechime in campul muncii ? Dupa 18 luni de ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia un salariat aflat in incapacitate temporara de munca de adaos de pasti conform ccm? cristina69 cristina69 Buna ziua. As vrea sa stiu daca un angajat aflat in incapacitate temporara de munca (de aproximativ un an) care a fost concediat in baza art. 65 C. muncii ... (vezi toată discuția)