avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna seara! Dupa o relatie de 10 ani( fara casatorie), a rezultat un copil. Noi ne-am despartit cand eram insarcinata din cauza ca mi-a furat cam tot din casa, plus bani, ca sa se drogheze. Ne-am impacat ulterior dupa un an crezand ca s-a schimbat si nu se mai drogheaza, dar nimic. Am vorbit cu o doamna avocat si mi-a spus ca nu il pot decade din drepturi decat daca am filmari cu el cand imi maltrateaza, bate copilul. Dar nu ne ajuta nici macar cu 1 leu pe luna, nu cauta copilul, cand urcam eu sus la parintii lui si era si el acasa, el ori se droga si nu stia se el, ba mu baga deloc baiatul in seama. Nu stiu ce sa fac. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:36, 10 Septembrie 2018
Buna seara,
Solicitati stabilirea exercitarii autoritatii parintesti doar de dumneavoastra si stabilirea domiciliului minoprului la dumneavoastra.
Cu martori puteti dovedi destule.
S-ar putea sa nu se admita partea cu exercitarea doar de dumneavoastra dar incercati
Daca este agresiv atunci solicitati ordin de protectie.
Daca intradevar iubeai aceasta persoana care ti-a daruit si un copil intre timp erai alaturi de el si il ajutai, il intelegeai ca trece printr-o mare problema ca sunt absolut sigur ca lui nu i-a facut placere sa iti fure lucrurile din casa,a facut-o pentru ca dependenta de droguri este o boala,avea dureri,chinuri si nu s-a putut abtine,oricine poate cade in aceasta capcana a drogurilor daca nu ai minime cunostinte si daca ai facut-o odata numai numai poti scapa de dependenta,chiar si cei care s-au lasat de droguri le va ramane dependenta psihica toata viata,pentru un consumator de droguri dupa un timp el numai simte acea euforie ca la inceput,are nevoia de acea urmatoarea doza mereu ca sa scape de raul si chinurile prin care trece . Tu fiind sotia lui aveai un rol extrem de important in viata lui si trebuia sa ii oferi sustinerea ta,sa il sprijini moral si sa il ajuti sa treaca peste acele momente ingrozitoare prntru el ,sa ìi fi alaturi si sa il convingi sa mearga la dezintoxicare,nu sa ìl parasesti,el deja se simte respins si discriminat de catre societate si tu parasind-ul cand avea nevoie de intelegerea si sustinerea ta i-ai confirmat exact ceea ce simte el in sinea lui,ca nu are pentru pentru ce sa mai traisaca, ca are dreptate ca cei ce il critica si il discrimineaza si ca locul lui nu este in societate si l-ai impins si mai rau catre droguri cand ai ales sa il parasesti si mai ales cand erai gravida. Normal ca nu vezi nici un leu cand el fura orice din casa sau de pe unde poate sa isi poata procura urmatoarea doza pentru ca nu se poate abtine si ii este foarte rau,aceste persoane trebuiesc tratate ca un oricare pacient ,ca este o boala aceasta dependenta,asa cum fac tarile civilizate de reusec cu sprijnul si intelegerea familei care este extrem de importanta, peste 80 la suta conteaza sprijinul sotiei,familiei si restul medicamentele din studiile facute pe pacientii care au reusit sa se lase de droguri.
Tu ca si sotia lui aveai obligatia sa il sustii moral,sa ii fi alaturi si sa fi nascut copilasul alaturi de el daca il iubeai,el daca vedea copilul si realiza ca este tata si va trebuii sa aibe o mare responsbilitate pentru copil si familia lui mergea sa ceara ajutor de speciliatate si urma tratament sa se lase de droguri. Tu dupa ce ca l-ai parasit si l-ai aruncat si mai rau "in ghearele mortii" mai ai si pretenții ca nu ai vazut un leu de la el cand sti si esti conștientă că dacă ajunse-se sa fure din casa el ce bani face se duce sa isi procure următoarea doză,repet,ca sa nu îi mai fie rau!

P.S Daca sunt greseli gramaticale te rog sa ma scuzi,nu am studiat la scoala in limba romana fiind plecat de la 9 ani din țară!
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Roty87, utilizator
Incercati sa va angajati avocat si poate obtineti custodie exclusiva.
Va fi insa greu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decăderea unui parinte din drepturi parintesti Dmt10 Dmt10 Buna ziua. Am o fetiță de 11 luni născută în urma unei relații cu un bărbat de care m am despartit in urma cu 6 luni. Fetița este pe numele meu dar el ... (vezi toată discuția)
Minor dopat cu anti-depresive de catre psihiatru Blanky Blanky Care este pedeapsa pentru un psihiatru ce da medicamente de tip anti-depresiv unui minor.Este vorba de Seroquel,ce este interzis persoanelor sub 18 ani. Ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma aflu intr.o situatie din care nu gasesc iesire. ... flaviusstaff flaviusstaff Buna ziua! Ma aflu intr.o situatie din care nu gasesc iesire. Situatia sta in felul urmator. Acum doi ani am divortat de fosta sotie. In urma casatoriei avem ... (vezi toată discuția)