Ma poate ajuta si indruma si pe mine cineva ce pot face in legutura cu cu umflarea, "furtul" banilor la întreținere?
Locuiesc într-un apartament de 2 camere la demisol in judetul Ilfov si nu locuiesc permanent acolo ,locuiesc in Belgia dar totusi pe ultimele 3 luni am de plata 400 de lei ,nu am consumat curent,nu am facut mizerie ,nu folosesc liftul s.a.m.d. Am fost de 2 ori acolo anul acesta si am stat odata 7 zile si o data 3 zile si ultima data era ars si becul pe palier.
Tot timpul se gaseste cate ceva ,proiect dupa proiect de facut ,se intalnesc cativa de ai lor la sedinte si niciodata nu are cvorumul necesar de 50 plus 1 propritari sa pot lua decizii de mare anvergura! Ultima data acum aproape 2 ani am platit fond pentru imprejmuirea totala cu gard a complexului si ne-am ales cu o bariera si 3-4 indicatoare de circulație(normal trebuiesc 4 daca tot nu ne-am ales cu ce am platit ,gard,ca sunt 2 cai de acces,2 la un capat si 2 la celelalt),oricum nu puteau si nu se poate imrejmuirea totala deoarece nu primesc autorizatie ca nu au loc nici asa pompierii si ar izola blocurile vecine care au acelasi drum de acces ,ei zic ca banii sunt in cont...
Acum vor sa faca un proiect care costa cel putin 30.000 de euro pentru ca niste vecini de la etajele 3-4 nu au presiune la apa ,eu la demisol nu am nici o problema! Din nou
s-au reconvocat sedintele si nu au fost prezenti 50+1 din proprietari.
Luna de luna ei (administrația) baga la intretinere plata de materiale,ce materiale ei stiu,parca luna de luna cumpara maturi,lopeti, sare pentru desapezit etc si nu prezinta niciodata bonurile fiscale sau facturile cu ce plati se fac si ce avem de plata sau ce fac cu penalizările care le iau daca intarzii cu plata intretinerii .Avem un grup al locatarilor unde puteau prezenta bonurile fiscale si pana luna trecuta postau si fisiere cu listele de la intretinere dar acum nu mai pun listele,probabil vedeam ceva ce nu ar trebuii si cand am am intrebat-o pe doamna administrator de bonuri fiscale a zis ca nu i se pare de bun simț sa posteze/prezinte bonuri fiscale...Stiu ca o persoana se plătește obligatoriu dar normal este 40-50 de lei maxim pe luna fara sa consumi curent pe scara,electricitate ,cu centrala proprie s.a.m.d! Acum chiar daca nu am probleme eu cu apa la demisol mi-au bagat.o rata de 100 de lei pe luna ca trebui strânsi 30.000 de euro pt. lucrarea care o fac cei de la apa nova. Mereu fac fonduri peste fonduri,fond gard,fond pomi,fond flori etc si nici macar nu le fac pana la capat,ori din incompetenta ori intentionat si se fura,cum s-a intamplat si cu gardul,trebuia imprejmuit tot complexul dar au facut o mica bucățică si cum am zis si mai sus o bariera in 2 ani!
Va rog frumos daca este cineva care ma poate indruma ce pot face apreciez tare mult si va multumesc anticipat!
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
NU am vazut nicio legatura intre titlul topicului si continutul postarii.
Daca aveti aceasta proprietate si chiar va pasa de aceasta, pe timpul cat locuiti in alta tara, ar fi bine sa lasati pe cineva sa va administreze proprietatea, altfel emiteti doar presupuneri - pentru care ati putea sa raspundeti!
In conditiile in care angajati pe cineva sa va reprezinte interesele, probabil ca ati intelege ce se intampla si nu ati da cu presupusul, ca - Administratorul blocului umfla ,"fura"banii de la intretinere.
Si noi cei care suntem traitori doar in RO avem probleme destule, dar macar incercam sa intelegem ce se intampla cu vietile noastre. Sigur, aici pe forum ne mai ajutam unii pe altii, de altfel asa cum si dvs. asteptati acelasi lucru. Cum putem noi sa va ajutam? Incercati sa va mai puneti la curent cu legislatia si cum va spuneam, cautati-va un reprezentant, dati-ii o imputernicire de reprezentare si poate lucrurile se schimba.
Mult succes!