avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum compensez TVA sub 5000 lei cu impozite la buget?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum compensez TVA sub 5000 lei cu impozite la buget?

Am TVA de recuperat în jur de 3000 lei și vreau să compensez cu datorii acumulate în valoarea unei sume similare. Cum procedez?
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: angpop , utilizator 16:27, 10 Septembrie 2018
La Iasi s-a rezolvat cu o simpla cerere de compensare...pentru ca firma a iesit de la TVA normal. E posibil ca in alte judete sa vina totusi in control chiar si pentru o suma mai mica de 5000 lei. Depuneti o cerere in acest sens.
Multumesc pentru raspuns. Inteleg ca firma a trecut ca neplatitoare de TVA si atunci s-a facut compensarea? Pentru ca eu nu am in intentie sa trec firma ca neplatitor de TVA.
Am facut cerere si mi-au spus ca trebuie bifat decontul de TVA cu optiune de rambursare. Doar ca nu se fac rambursari sub 5000 lei si eu nici nu vreau rambursare ci compensare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma minima pentru rambursarea tva alina240 alina240 Buna ziua, Am citit undeva ca suma minima pentru rambursare de TVA trebuie sa fie de 5000 roni. Contabilul firmei spune ca trebuie sa fie de minim 20 000 ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva carmen morogan carmen morogan am o firma ca are activitatea intrerupta,din anul 2005 si are de recuperat TVA,se poate face cerere de compensare cu datoriile catre buget? si ce trbui ... (vezi toată discuția)
Tva cordos22 cordos22 In urma unui import am TVA de recuperat la luna octombrie 2011. Vreau sa compensez cu impozit pe microintreprindere si cu datorii aferente salariilor. In ... (vezi toată discuția)