avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

In urma unui import am TVA de recuperat la luna octombrie 2011. Vreau sa compensez cu impozit pe microintreprindere si cu datorii aferente salariilor. In decontul 300 trebuie sa bifez rambursare , daca doresc doar compensarea datoriilor si sa depun si cerere de compensare? Daca se compenseaza datoriile respective si imi ramane inca TVA de recuperat il voi mai putea reporta in deconturile urmatoare? Pentru ca banuiesc ca banii nu-i voi vedea de la stat in curand!!!
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: cordos22 , utilizator 07:24, 10 Noiembrie 2011
in momentul in care cereti rambursare nu va mai ramane nimic pentru decontul urmator.
daca suma de rambursat acopera datoriile si mai si ramane - diferenta se va vira in cont.
este important ca cererea de compensare sa o depuneti odata cu decontul (pina in data de 25) astfel incat sa nu vi se mai calculeze penalitati de intarziere.
din experienta mea, deconturile de tva cu optiune de rambursare cu suma intre 5.000 si 10.000 lei se solutioneaza in aprox. doua luni si jumatate-trei luni. cele peste 10.000 in aprox. patru luni - daca echipa de control se misca repede.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare t.v.a. IARCA IZABELA IARCA IZABELA Daca o persoana are intreprindere individuala (I.I.) si are ca obiect de activitate transport marfa intern poate sa recupereze T.V.A. si daca da, cat si cum. (vezi toată discuția)
Rambursare tva bubby bubby O societate are de recuperat TVA , dar are si de plata datoriile la salarii-catre Bugetul Asig.Soc. si Bugetul de Stat , cum procedez , bifez la decontul de ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva midadu midadu O societate comerciala are de recuperat 9700 ron tva si de plata 8400 ron la bugetul de stat (valoare formata din majorari impozit profit si o amenda). Cum isi ... (vezi toată discuția)