avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietar insistent cu solicitări de primire acte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietar insistent cu solicitări de primire acte asociație. Orice proprietar este îndreptățit să facă oricâte solicitări dorește?

Buna ziua,

Unul din proprietarii complexului pe care-l reprezint, transmite solicitari de a i se pune la dispozitie diverse acte si documente ale asociatiei.

Nu le face pentru a verifica asociatia, cin din rautate, rea-vointa si sa enerveze.
Orice proprietar este indreptatit sa faca oricate solicitari catre asociatie?

Mail-ul poate fi considerat mijloc de a transmite o solicitare sau trebuie doar pe foaie si pusa in cutia postala a administratiei?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 13:24, 14 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu i le puneti la dispozitie daca le cere?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista innlege o limitare a solicitarilor.
Daca aveti stabilit un regulament intern in care ati stabilit drept metoda de comunicare si prin posta electronica si ati pus la dispozitia proprietarilor adresa de email atunci este o metoda de comunicare accepta.
Ce regulament intern ? Aici e un abuz din partea unor presedinti ai asoc. de propriet. care desi au creata adresa de mail a asociatiei o utilizeaza discretionar si discriminatoriu doar pentru corespondenta personala cu tertii si refuza dreptul proprietarilor de comunicare pe aceasta cale conditinand depunerea solicitarilor cererilor in scris pentru a putea fi inregistrate .Explicatia pe care o dau este aiuritoare :
"Mail-ul asociatiei a fost facut pentru relatia cu partile externe, nu pentru cele interne deoarece asociatia nu dispune de resurse tehnice pentru vizualizarea acestor mail-uri tot timpul. si pentru a primi raspuns.
Adresa asta de mail e poprietatea intelectuala a presedintelui sau a CEx ? Dar corespondenta cu" partile externe" nu se se inregistreaza in caietul intrari/iesiri ?
@gambette
Nu generalizati situatiile
Exista situati si situatii
Exista presedinti de asociatie care o data alesi ,uita obligatiile asumate,incalca increderea acordata de catre alegatori si desfasoara numai acele acte si actiuni care ii pot aduce un beneficiu propriu
Intradevar exista si locatari posesivi care permanent supecteaza anumite fapte si solicita neintemeiat explicatii si documente
Exista asociatii de proprietari,unde proprietarii nici nu cunosc presedintele,activitatea asociatiei fiind condusa de catre administratorul de imobil
Am avut si eu un specimen de genul asta.I-am transmis tot ce a cerut pe mail,dar cu BCC la toti ceilalti locatari. Dupa vreo 4 solicitari si mail-ri transmise,au inceput oamenii sa se ia de el,ca nu e lasa sa ne desfasuram activitatea.

Alte discuții în legătură

Copii acte asociatie Dana Marin Dana Marin Am solicitat presedintelui asociatiei de proprietari sa-mi puna la dispozitie actele asociatiei, mai putin cele contabile. Imi permite legea sa fac copii dupa ... (vezi toată discuția)
Legistatie de obligare administratorilor pentru publicarea facturilor Shareban Shareban Mai multi locatari dorim sa preluam copii de pe facturile folosite pentru calculul intretinerii si sa le ducem la o firma autorizata pentru un control. Suntem ... (vezi toată discuția)
Daca presedintele unei asociatii este singurul care are acces ... Vali P. Vali P. Daca presedintele unei asociatii este singurul care are acces la adresa de mail facuta special pentru acea asociatie, iar administratorul si cenzorul nu au ... (vezi toată discuția)