avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De la ce data trebuie sa iau concediul postnatal daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De la ce data trebuie sa iau concediul postnatal daca sunt in ccc 1?

Buna ziua. Sunt in ccc, copilul urmând să facă 2 ani pe 23 noiembrie. Eu ar trebuii sa nasc până pe 20 noiembrie. Menționez ultima luna din ccc nu a fost atribuita tatălui. Concediul postnatal din ce data ar trebuii sa îmi iau? Din data care nasc sau data la care face primul copil 2 ani? Știu că sunt 42 de zile obligatorii. Angajatorul îmi poate nega dreptul de a intra în ccc 2. Sunt acte ce trebuie completate și semnate, parafate de el.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 11 Septembrie 2018
Concediul postnatal incepe din data care nasteti.

Tatal indeplineste sau nu conditiile pentru CCC?
Nu.
In acest caz, veti intra din CCC1 in CCC2.... nu mai aveti obligatia de a efectua concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Ccc2 Anaeli_dany Anaeli_dany Sunt in concediu de crestere copil pana face copilul 2 ani pe data de 30.04.16 eu ar trebuii sa ma intorc la munca cu o luna mai devreme dar su t gravida cu ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in concediu de crestere copil lacramioara_ilie lacramioara_ilie Buna ziua!Sunt in concediu crestere copil si doresc sa fac al doi-lea copilas.Baietelul meu face 2 ani in luna octombrie. Daca raman insarcinata acum ar trebui ... (vezi toată discuția)