avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare moștenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare moștenire.

Buna ziua.matusa mea ar avea de moștenit teren de la tatăl ei decedat.tatal ei a avut teren care a fost luat de stat pe timpuri.matusa mea nu are nici un act sau titlu de proprietate pentru acele terenuri.matusa mea nu are nici putere și bani pentru a merge in instanța pentru a recupera acel teren.pot cumpara eu drepturile succesorale,pentru a merge apoi in instanța și recupera acel teren?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian luviu , utilizator 16:12, 11 Septembrie 2018
Conform art 1747-1754 din noul cod civil, puteti sa faceti cumpararea mostenirii din partea matusii dumneavoastra. Va aduc insa la cunostinta ca aceasta se va putea face abia dupa ce a fost deschisa succesiunea, deci dupa moartea tatalui acesteia, nu in timpul vietii lui.

Daca matusa dumneavoastra este unicul mostenitor, aceasta va urma sa isi exercite dreptul la optiune succesorala si sa accepte mostenirea, urmand ca apoi sa vi-o vanda dumneavoastra. Vanzarea va avea caracter solemn si deci trebuie intocmite formalitatile pentru aceasta (act in forma autentica scrisa).
Multumesc pentru răspuns.tatal mătușii mele este decedat de mult timp.matusa mea acum de curând a auzit de la alte neamuri ca ar avea de moștenit teren de la tatăl ei,dar nu poate și nici nu are cu ce umbla in instanța sa revendice acel teren.de aceia Mar interesa dacă pot prelua sau cumpara eu drepturile ei de Moștenitor?
Dupa deschiderea succesiunii, succesiunea fiind deschisa prin moarte, pot fi transmise drepturile succesorale.

Puteti dobandi, prin vanzare-cumparare, mostenirea patrimoniului matusii dumneavoastre.

Nu înțeleg ce succesiune trebuie sa deschid și cum trebuie deschisă.tatal mătușii mele este mort de mult timp.matusa abia ce a aflat ca ar putea sa mosteneasca teren de la tatal ei doar ca nu are nimic la mâna.trebuie mers in instanța pentru a cere acel teren înapoi de la stat.si ma interesează dacă pot cumpara drepturile și apoi sa merg eu in instanța sa cer acel teren.sau trebuie neaparat sa meargă matusa sa înceapă proces in instanța și apoi pot cumpara eu?
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Lucian luviu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat VanillaSky VanillaSky * Mai intai o scurta prezentare pentru a intelege mai bine situatia. Este vorba despre o mostenire compusa dintr-o casa si terenul aferent, plus cateva hectare ... (vezi toată discuția)
Succesiune instanta parisor parisor Buna seara! Discutam despre succesiunea bunicilor mei(bunica a decedat in 1977 si bunicul a decedat in 2006) , care au doi mostenitori pe tatal meu si sora ... (vezi toată discuția)