avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CAS si CASS pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CAS si CASS pentru PFA

Buna ziua
Cheltuielile cu CAS si CASS efectuate de o persoana fizica care realizeaza venituri din activitati independente,mai sunt deductibile la calculul impozitului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 14:27, 11 Septembrie 2018


Buna ziua,

Potrivit reglementărilor valabile în anul 2018, venitul net anual impozabil, din activităţi independente se determină prin însumarea tuturor veniturilor nete anuale recalculate (venit net anual – pierderi reportate), din care se deduce CAS datorată. CASS nu este deductibila la calculul venitului anual impozabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate sau nu DaviAndrei DaviAndrei Buna ziua, am un pfa unde pt anul 2018, cas-ul l-am considerat cheltuiala deductibila, pe cand : cass, impozit pe profit si plata tva-ului le-am trecut pe ... (vezi toată discuția)
Cas si cass sunt cheltuieli deductibile la pfa? monica195 monica195 Buna ziua puteti sa-mi spuneti la un PFA CAS si CASS sunt cheltuieli deductibile, se scad din profit ca,cheltuieli ? (vezi toată discuția)
Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)