avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe salariu

Buna ziua.
Nu inteleg textul art 729 din Codul de procedura civila: "Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului".
Adica:
- o singura poprire de 4000 lei-> poprire 1/3 din venituri;
- doua popriri totalizand tot 4000 lei-> poprire 1/2 din venituri?
Sau "nu poate depasi" imi da mie dreptul, ca angajator, sa popresc cat vreau intre 1/3 si 1/2?
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
gabrielaion, utilizator
Cel mai recent răspuns: aikidoro , utilizator 13:55, 13 Septembrie 2018
1/3 din 4000 lei inseamna aproximativ 1300 lei
1/2 din 4000 lei inseamna 2000 lei

In concluzie, popriti 1/2 daca sunt mai multe. Pot fi si 10 popriri - tot 1/2 din venit ii popriti.
Vreau sa spun ca 4000 lei este datoria totala, nu salariul.
Salariul = 3000 lei
Daca angajatul are o sg executare = 4000 lei -> poprire = 1000 lei
Daca angajatul are 2 executari = total 4000 lei -> poprire = 1500 lei.
E corect?
Va rog.
Ma lamureste cineva?
Hai sa incercam altfel; NU CONTEAZA SUMA DATORATA poate sa fie 1mil £ daca ai numai o proprire iti ia 1/3 din netul pe care il castigi.
Daca ai datorie la 2 banci si ai 2 propriri iti ia 1/2 din venitul net pe care il castigi,(In acte).
Sper ca ai inteles acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . va rog sa ma ajutati. am doua propriri pe contul ... Jianusimona Jianusimona Buna ziua . Va rog sa ma ajutati. Am doua propriri pe contul de salariu de la raiffeisen. Si am si intarzieri la plata ratei din luna martie . Luna aceasta ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire AAdriana8 AAdriana8 Avem un salariat care are o porpire si ne-a venit o a doua pentru acelasi salariat. Vroiam sa stiu daca cf art 409 C.proc.civ alin b), putem retine din salariu ... (vezi toată discuția)