avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua . Va rog sa ma ajutati. Am doua propriri pe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua . Va rog sa ma ajutati. Am doua propriri pe contul ...

Buna ziua . Va rog sa ma ajutati.
Am doua propriri pe contul de salariu de la raiffeisen. Si am si intarzieri la plata ratei din luna martie . Luna aceasta miau pus hold colectare si miau luat tot salariul .am fost de acord sa las o parte din salariu dupa plata propririlor. Eu nu am alte venituri . Mau lasat muritoare luna aceasta. Ce pot face
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 15:19, 17 Decembrie 2020
Legea stabilește o limitare la urmărirea veniturilor debitorului. Astfel la două sau mai multe popriri, se poate reține maxim 1/2 din venitul lunar net. Este ilegal să vă rețină și 1 leu mai mult decât reglementează legea. Art. 729 din NCPC.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
Dapix, utilizator
Buna ziua,

E necesar să faceți o contestație la executare întrucât popririle nu pot depăși 1/2 din salariul încasat în fiecare lună. Contestația la executare se face în termen de 15 zile de la luarea la cunoștință despre aceasta.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Eu luna aceasta am luat salariu 2800 lei din care mi sa oprit 1500 de lei pentru propriri. Mi a ramas in cont 1300 de lei . Am rata de la raiffeisen neplatita din luna martie iar luna aceasta mi sa pus hold colectare si mia luat pe toti 1300 de lei. Am mers la banca si am fost de acord sa mi se opreasca o parte dar cei de la bucuresti nu au fost de acord. Rata de la raiffeisen nu este proprire.

Sebastian Murariu a scris:

Buna ziua,

E necesar să faceți o contestație la executare întrucât popririle nu pot depăși 1/2 din salariul încasat în fiecare lună. Contestația la executare se face în termen de 15 zile de la luarea la cunoștință despre aceasta.

E problematică situația pentru că 1500 lei reprezintă poprirea (adică o măsură de executare silită) iar plata celor 1300 reprezintă o plată benevolă chiar dacă au tras-o ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu gabrielaion gabrielaion Buna ziua. Nu inteleg textul art 729 din Codul de procedura civila: \"Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate ... (vezi toată discuția)
Tatăl copiilor mei are de plătit, pe lângă pensiile de întreținere, și o executare silită. cum se calculează sumele care i se rețin? Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Sunt divortata si am doi copii. Tatal copiilor mei mai are unul. Din salariul lui, plateste atat pensiile, o executare silita de care nu s-a achitat de 10 ani, ... (vezi toată discuția)
Popriri bancare. buna ziua, vreau sa ma ajutati cu ceva. firma ... Andrei19899 Andrei19899 Popriri bancare. Buna ziua, vreau sa ma ajutati cu ceva. Firma la care lucrez da si avans si împrumut. Am luat foarte mult împrumut si mi se oprește in ... (vezi toată discuția)