avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De când mi-am instalat centrala termică de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De când mi-am instalat centrala termică de apartament, reviziile care se fac din doi în doi ani au fost... doar pe hârtie. As vrea să mă lămuresc: în ce constă cu adevărat acea revizie?

Buna ziua.
De cand mi-am instalat centrala termica de apartament, reviziile care se fac din doi in doi ani au fost... doar pe hartie. Adica, se uitau cand a fost ultima revizie, faceau un act si luau banii. Dupa cativa ani de la instalare am inceput si eu sa intreb: dar nu trebuie curatat ceva, etc? Mi se raspundea: daca merge bine, nu trebuie.
Acum, am probleme. Cei cu care am contractul imi spun ca ei fac doar revizia, nu si intretinere si sa-mi caut un instalator autorizat. Altii, imi raspund: cu firma cu care aveti contract. Toti fug de munca. E vorba de curatat filtrele, pentru ca nu imi mai trage bine apa. Mi-e teama ca se infunda de tot si la iarna nu am caldura. Trebuie sa mentionez ca intreg orasul este cu CT, nu mai exista incalzire centralizata.
As vrea sa ma lamuresc: in ce consta cu adevarat acea revizie?
Multumesc.
P.S. Nu stiu la ce categorie/forum sa ma incadrez.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:39, 12 Septembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Unneinformat a scris:

De buletin de gaze arse, aflu acum de la dumneavoastra. Nici vecinii mei nu stiu de asa ceva. Multumesc pentru informatii.

Nu va suparati, daca nu stiti de asa ceva, cum v-ati facut reautorizarea la 2 ani ISCIR, pina acum ? Hirtiuta aia verde tocmai aia contine, si analiza de gaze arse, plus alti parametri. Ca unii nu o fac "pe bune" e alta gisca, dar in acte ea exista. Am CT de vreo 20 de ani si mi-am facut contract de service cu garantie pentru orice piesa defecta, 2 vizite anuale si buletin ISCIR. Dureaza cam jumatate de ora o astfel de vizita, am inlocuit 2 schimbatoare de caldura,un presostat de la ventilator si mai multe garnituri. Autoregulator pentru presiunea apei de intrare mi-am montat singur (nu stiu din ce motiv,furnizorul de apa a marit cam mult presiune de retea) inainte de inlocuirea celui de-al doilea schimbator. Curatarea filtrelor pe apa de intrare nu e treaba omului de service, nici macar nu e asa de greu si mai simplu e sa le inlocuiti. El se ocupa de verificari si de curatarea sistemului de ardere, verificare pompa, reglare parametri de functionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iscir pentru centrala de acasa? ? robertmihairadu robertmihairadu S\'altare. Zilele aceste m-a sunat o duduie spunandu-mi ca trebuie sa reinnoiesc autorizatia ISCIR (la doi ani), eu figurand in baza lor de date ca fiind ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am cumpărat un apartament însă proprietarul nu ... Ana Maria.86 Ana Maria.86 Bună ziua, Am cumpărat un apartament însă proprietarul nu mi-a predat documentația doveditoare centralei electrice proprie. Care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Centrala termica de imobil neverificata dboariu dboariu In imobilul in care locuiesc exista 2 apartamente care au centrale proprii, iar restul sunt deservite de o centrala termica veche, care este o adevarata bomba. ... (vezi toată discuția)