avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț partaj uzufruct
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț partaj uzufruct

Bună! Eu cu soțul meu locuim împreună de 3 ani de zile! De un an suntem căsătoriți legal. Părinți lui ne-au dat casa pentru a locui! Acum vor sa o treacă pe noi cu contract de vânzare cumpărare cu uzufruct! Întrebarea mea este daca in caz de divorț eu cu ce voi rămâne? Menționez că până acum am investit 15.000 euro în casa!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:12, 11 Septembrie 2018
Bunul dobandit prin contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager este un bun comun, proprietate devalmasa .

(operand comunitatea legala ).

Dreptul de uzufruct viager apartine socrilor dumneavoastra.

Dumneavoastra aveti obligatia generala si negativa de a nu aduce atingere exercitiului liber si neingradit.

Dreptul de uzufruct reprezinta un dezemembramant al dreptului de proprietate , drept real principal, esentialmente derivat.

Acesta se va stinge la momentul decesului uzufructuarilor.

Pana la momentul decesului, proprietatea este "dezgolita" de o parte din atributele sale, anume posesia si folosinta, ce apartin uzufructuarilor.

Dumneavoastra si sotul veti detina nuda proprietate ( ce cuprinde un drept de dispozitie juridica si materiala asupra bunului ).

Investitia efectuata da nastere unui drept de creanta, supus termenului de prescriptie de 3 ani.

Daca , insa, bunul va fi dobandit prin donatie doar de sotul dumneavoastra, dumneavoastra nu sunteti coproprietar.

Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare uzufruct viager forma1 forma1 Buna ziua ma poate lamuri cineva daca ai un contract vanzare cumparare uzufruct viager esti propretar sau locatar??Va pun intrebarea doarece locatari vor sa ... (vezi toată discuția)
Donatie olteandenisa olteandenisa O persoană fizică poate dona un imobil bun propriu , încheia un act notarial(autentic) ca și donator , în favoarea doar unuia dintre soți , ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager oviiul oviiul vreau sa cumpar un apartament cu credit bancar pe numele socrilor -pentru a beneficia de tva 5%, eu avnd unul cumparat cu 5% tva- eu o sa platesc ratele la ... (vezi toată discuția)