avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Cum îmi pot lua copilul in Italia?
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Cum îmi pot lua copilul in Italia?

Am plecat din Romania in 2014,am un băiețel de 6 ani care a stat cu tatal lui pana in ziua de astazi(am hotărât să plec de lângă el pentru ca a vrut să mă omoare cu cuțitul din cauza că nu eram de acord să las serviciul intr-un bar aproape de casă și de copil ,cand a venit cu cuțitul copilul era treaz lângă mine se trezise din cauza tipetelor la doar doi anișori)Acum s-a hotărât să bage divorț iar avvocatura lui mi-a spus că nu am drepturi la custodia copilului deoarece sunt în Italia ,el vrea să ii dau semnătura ca băiatul să il las lui .Cât timp am de când sunt în Italia i-am trimis pachete,bani copilului in Romania,ne auzim mereu la telefon...Eu muncesc la un bătrân cu acte in regula pe termen indeterminat la 4 ore pe zi .....Nu știu ce ar trebui să fac eu vreau sa am copilul cu mine ....multumesc celor ce vor raspunde
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:12, 11 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situația este delicată având în vedere că minorul stă deja la tată, sens în care nu este în regulă să stați în pasivitate.

Prin urmare, fiți beligenrantă și contractați și dvs serviciile unui avocat pentru a încerca să obțineți stabilirea locuinței minorului la domiciliul dvs, pensie de întreținere, etc.
Pot face domiciliul copilului in Italia in casa mamei mele de proprietate fără acordul tatălui? Eu am in Italia actele copilului legalizate și apostilate din Romania ...multumesc anticipat pentru raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanța va decide, trebuie invocate motive temeinice de către avocat, pt a se da valență în cel mai înalt grad principiului interesului superior al minorului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mamele pot avea sanse la proces dar cazul dvs. este extrem de complicat.
Lasand copilul la tata 4 ani va fi extrem de greu...
Sunt foarte multe lucruri de analizat.

Mesaj editat.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor crina_nico crina_nico buna seara ..care sunt regulile pentru a trece copilul pe numele tatalui( cu acordul tatalui) tatal italian ,nu suntem casatoriti dar locuim impreuna in ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor anky83a@yahoo.com anky83a@yahoo.com buna ziua,v arog frumos sa maa jutati si pe mine ptr ca sunt intro dilema;am divortat acum un an ,am un baietel de 1 an si 11 luni iar dupa divort mam ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor andreeamorarescu andreeamorarescu buna ziua, am primit prin posta o citatie in care sunt anuntata ca tatal fiului meu ma cheama in judecata pt schimbarea domiciliului fiului nostru nascut in ... (vezi toată discuția)