avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continuare activitate dupa pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continuare activitate dupa pensionare

Buna ziua,
Un angajat institutie bugetară, barbat, indeplineste conditiile de varsta standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la sfarsitul acestei luni.
Contractul individual de muncă va inceta de drept, conf. art.56, alin. 1), lit.c) din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii,
Persoana doreste continuarea activitatii, Care ar fi baza legala și modalitatea de continuare a activitatii ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:11, 12 Septembrie 2018
Pentru a continua activitatea va trebui sa participe si sa fie admis la examenul/concursul organizat pentru ocuparea a celui post, intrucat postul va deveni vacant la data incetarii c.i.m.

art.30 c.mun.
(1) Încadrarea salariaţilor la instituţiile şi autorităţile publice şi la alte unităţi bugetare se face numai prin concurs sau examen, după caz.
....
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajatul in cauza solicita continuarea activitatii, invocand art.83, lit.”g” din Legea nr.53/2003-Codul muncii,
Deci vom inceta contractul de drept si apoi, daca se va scoate la concurs postul, va putea participa fara problema. Corect?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
El poate invoca orice, dar primeaza norma speciala ... angajarea in sectorul bugetar pe un loc vacant se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.

Articolul invocat nu va obliga la o noua angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am 62 de ani si sunt angajat la primarie contractual ... adi58 adi58 Buna ziua, Am 62 de ani si sunt angajat la primarie contractual pe post de referent I A. Am depus actele de pensionare cu reducerea virstei standard de ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in clipa in care primesti decizia de pensionare la limita de varsta si doresti sa fii reangajat in continuare? carmennecula carmennecula Buna ziua, Cazul pe care il aduc in atentia dumneavoastra este unul din sistemul invatamantului universitar de stat. Colega mea si-a depus actele pt dosarul ... (vezi toată discuția)
Incetare cim BOTTYCELLY BOTTYCELLY O societate are incheiate contracte de prestari servicii cu beneficiari bugetari, care au fost prelungite pana la data de 28.02.2014. Contractele de munca ale ... (vezi toată discuția)