avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SItuatie copil nr.2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SItuatie copil nr.2

Ma aflu in situatia urmatoare : - am nascut pe 19.05.2016 - am intrat in indemnizatie de crestere a copilui fiind studenta la zi - inainte cu 2 luni de implinirea varstei de 2 ani a copilului, adica din data de 15.03.2018, m-am angajat pt a beneficia de stimulentul de insertie in munca - in data de 11.06.2018 am anuntat la servici printr-o adeverinta de la medicul de familie ca sunt insarcinata cu al2-lea copil - a2a zi , plangandu-ma ca sunt in sesiune la facultate si nu am cum sa ajung la examene, fiind proaspata angajata nu aveam decat vreo 2 zile de concediu de drept, mi-au spus ca fiind studenta legea spune ca imi pot lua concediu fara plata pentru studii si am facut o cerere pt 14 zile lucratoare 12.06-29.06.2018) - problema incepe ca atunci cand m-am intors inapoi mi-a fost data o foaie sa semnez de revenire la munca, contractul fiindu-mi suspendat pe perioada respectiva, eu nestiind, ne fiind informata despre treaba asta. ma rog, nu am avut de ales si am semnat ca am revenit la lucru - in august am dus la servici un concediu medical ca sa aflu ca am probleme cu el din cauza ca am acea intrerupere si nu as face cele 120 de zile de stagiu de cotizare. in fine am sunat la cas si am aflat ca oricum fiind gravida nu se aplica legea care a intrat in vigoare la 1.07.2018 si ca ar fi ok ca firma sa isi recupereze banii de pe concediu - afland de intreruperea asta, automat am sunat si la AJIPIS si am aflat ca am pierdut si stimulentul si trebuie sa il dau inapoi retrocedat din data in care am intreruperea - in momentul de fata, oriunde as suna si as intreba, nu ma poate lamurii nimeni ce drepuri am sa ma apar de aceasta intrerupere de care nu am stiut dar care oarecum s-a facut cu mana mea cu acea cerere - nu stiu daca am dreptul sa imi pot lua risc maternal pt restul sarcinii - nu stiu nici daca imi este afectat concediul de crestere al copilului pe cand nasc, avand acea intrerupere atunci in iunie, cele 14 zile lucratoare Va rog, daca ma puteti lamurii, va multumesc !

Alte discuții în legătură

Stimulent, maternitate, angajata/studenta Geolardo Geolardo Buna ziua ! Am 25 de ani, sunt in anul I la master, In 19.05.2016 am nascut si am intrat in indemnizatie pe baza faptului ca eram studenta in invatamantul ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ancuta t ancuta t Se da stimulent insertie pe perioada concediului medical? Eu am revenit la lucru cu doua luni inaintr de a face 2 ani copilul fiind insarcinata si in data de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil stefanprisacariu stefanprisacariu Buna ziua, Sotia mea urmeaza sa nasca in iulie anul acesta si este studenta. Am inteles ca indemnizatia ce o va primi va fi undeva la 1250 lei (85% din ... (vezi toată discuția)