avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Sotia mea urmeaza sa nasca in iulie anul acesta si este studenta.
Am inteles ca indemnizatia ce o va primi va fi undeva la 1250 lei (85% din brutul minim pe economie dar nu mai putin de 1250).
Situatia este in felul urmator: la aproximativ un an dupa nasterea copilului, doresc sa imi iau eu 3 sau 4 luni de concediu paternal (sunt angajat cu norma intreaga de mai mult de 3 ani de zile).
Intrebarea este: dupa acele 4 luni, sotia poate reveni sa primeasca indemnizatia? Sau voi lua eu automat stimulentul de reinsertie? Mentionez ca sotia va fi inca studenta.
Dpdv financiar e mai convenabil sa reprimeasca sotia indemnizatia...caci stimulentul este undeva la jumatatea valorii indemnizatiei.

Vom intreba si la AJPIS, dar experienta cu institutiile de stat ne spune ca raspunsurile difera in functie de cunostintele sau cheful functionarului din fata ta...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefanprisacariu , utilizator 12:11, 3 Mai 2019
Dupa acele 4 luni in carea dvs stati in CCC, sotia poate reveni in CCC....
Multumesc pentru raspuns!

Nu stiu exact care sunt termenii, dar teoretic ea nu va fi nici initial si nici nu va reveni in vreun concediu.
Ea urmeaza cursuri la zi ale unei facultati si o va continua, nu doreste sa intrerupa.
Este in regula si in aceasta situatie? Poate primi din nou ea indemnizatia dupa finalizarea acelor cateva luni ale mele de concediu paternal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama studenta - ce drepturi banesti? stefanprisacariu stefanprisacariu buna ziua, Sotia mea este studenta la UMF Iasi, in anul II pe specializarea asistenta medicala generala. Acum este insarcinata, urmand sa nasca in luna iulie, ... (vezi toată discuția)
Concediu puericultura mihaistar82 mihaistar82 Buna ziua, Pe parcursul concediului maternal al sotiei mele nu am solicitat concediu paternal pentru efectuarea cursului de puericultura. Sotia mea s-a ... (vezi toată discuția)
Buna-ziua! urmeaza sa nasc in ianuarie, acum sunt in crestere ... Vln. Mada Vln. Mada Buna-ziua! Urmeaza sa nasc in Ianuarie, acum sunt in crestere copil (care va avea 1 an si 5 luni pe atunci). Primesc indemnizatie deoarece eram studenta in ... (vezi toată discuția)