avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna-ziua! Urmeaza sa nasc in Ianuarie, acum sunt in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna-ziua! Urmeaza sa nasc in Ianuarie, acum sunt in crestere ...

Buna-ziua! Urmeaza sa nasc in Ianuarie, acum sunt in crestere copil (care va avea 1 an si 5 luni pe atunci).
Primesc indemnizatie deoarece eram studenta in anul 3, anul acesta am terminat anul 4.
Pot primi indemnizatie si pentru al doilea copil avand in vedere ca eu am terminat facultatea intre timp?
La dosar va fi nevoie de documente de la universitate iar?
Sotul, care nu a beneficiat de luna de concediu pentru primul copil, poate lua din Ianuarie lunile pentru amandoi sau macar luna pentru al doilea?
Va multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Vln. Mada , utilizator 16:24, 8 Septembrie 2020
Buna ziua,
O sa beneficiati in continuare de indemnizatie.
Pe perioada suprapunerii acestora o sa primiti si un stimulent in cuantum de 1250 de lei pentru al doilea copil ( adica o sa primiti indemnizatia pentru primul copil plus acest stimulent).
Tatal poate beneficia de concediu cand doreste.
Intrebati la primarie de ce acte aveti nevoie pentru dosar.
Veti primi indemnizatie si pentru al doilea copil .
La dosar va fi nevoie de adeverinta de la AJPIS pentru CCC1.

Pentru sot cand artrebui sa intre intrebati la AJPIS ..... pentru primul copil, teoretic, ar trebui sa intre pana implineste 2 ani.
Va multumesc mult! O zi frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate indemnizatie crestere copil, pentru al doilea copil. Sitz Sitz Buna ziua! Am o nelamurire pe care as vrea s-o rezolv cu ajutorul dvs. Sotia mea primeste indemnizatia de crestere copil, valabila pana in luna aprilie, mai ... (vezi toată discuția)
De cate luni de indemnizatie beneficiez ? habar habar Buna ziua ! Momentan ma aflu in CCC1. Copilul s-a nascut in luna martie 2018 iar eu a trebuit sa astept inca 42 de zile pentru a intra in concediu. Prima plata ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Elenaa6 Elenaa6 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Acum sunt in concediu crestere copil pana in mai 2020. Am aflat ca sunt insarcinata si o sa nasc in mai 2019. ... (vezi toată discuția)