avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De cate luni de indemnizatie beneficiez ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De cate luni de indemnizatie beneficiez ?

Buna ziua ! Momentan ma aflu in CCC1. Copilul s-a nascut in luna martie 2018 iar eu a trebuit sa astept inca 42 de zile pentru a intra in concediu. Prima plata a indemnizatie s-a facut in luna iunie 2018. Plata indemnizatie se face pana copilul implineste varsta de 2 ani ? Daca este asa , asta ar insemna ca ar fi platite , in cazul meu , doar 1 an si 9 luni, pana cand copilul va face 2 ani. Oare am calculat eu ceva gresit sau asa este? Va multumesc frumos pentru sfaturi si raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 9 Decembrie 2019
Daca tata indeplineste conditiile de a intra in CCC, luna tatalui..., o sa primiti indemnizatia pana la un an si unsprezece luni.
Daca nu indeplineste conditiile...o primiti pana la doi ani.
Daca reveniti la locul de munca mai devreme cu 60 de zile puteti beneficia de un Stimulent de insertie, in suma de 650 lei, pana implineste copilul trei ani.
Cand ati terminat concediul postnatal - mentionati data - si care este data cand ati depus actele pentru indemnizatia CCC?
Am uitat sa precizez, este vorba despre mine, tatal. Mama nu a lucrat suficient ca sa poata intra in CCC. Nu am cum sa ma intorc mai devreme la servici deoarece sotia urmeaza sa nasca copil nr2 in noiembrie 2019. Deci sa inteleg ca as primi indemnizatia aferenta copil nr1 doar pana cand acesta face doi ani si nu 24 luni de indemnizatie ci 21 de luni de indemnizatie. Asa am calculat eu. Oare am calculat bine lunile ? Multumesc frumos pentru raspuns !
data cand am depus actele pentru indemnzatia CCC a fost 24 aprilie 2018
Daca mama nu a lindeplinit conditiile legii , atunci dvs veti primi indemnizatie pana cand copilul implineste varsta de 2 ani.

Alte discuții în legătură

Nastere al doilea copil in timpul cic pentru primul copil habar habar Buna ziua Am urmatoarea situatie. In momentul de fata eu ma aflu in concediu ingrijire copil si primesc indemnizatie. Sotia nu lucrase suficient ca sa ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie de crestere a copilului catalinaelenavochita catalinaelenavochita buna seara, as dori daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema:.in data de 11 sept 2015( cu aproximatie) trebuie sa nasc.incepand din 01.08.2015 voi ... (vezi toată discuția)
Indemnizație copil DanaCaplea DanaCaplea Sunt o mămică care este în concediu creștere copil și sunt din nou gravidă cu al doilea bebeluș. As naște în septembrie 2020 cad ar trebuii sa ma ... (vezi toată discuția)