Buna ziua as dori sa va intreb:in perioada casatoriei am cumparat un imobil cu prima casa,sotul este trecut si el in acte fiind girant,acuma as dorii ca el sa cedeze partea lui din imobil.am inteles ca se poate face o hartie la notar cum ca el cedeaza .el are si un copil din alta casatorie.daca el cedeaza si vine imobilul doar pe numele meu copilul lui din alta casatorie mai are dreptul?
Imobilul este bun comun, in devalmasie (forma a dreptului de proprietate comuna, se particularizeaza prin aceea ca titularii sai nu au determinata o cota-parte ideala, matematica din dreptul de proprietate asupra unor bunuri nefractionate in materialitatea lor)
Mai pe romaneste, casa e proprietatea ambilor si atat, fara a se sti exact partea sotului.
Pentru aceasta, ar trebui sa incheiati un act de partaj in timpul casatoriei, prin care sa stabiliti exact ce cota/fractie din imobil are fiecare.
Ulterior, trebuie sa va hotarati ce fel de act sa incheiati mai departe.
Nu exista act de cedare.
Iar acest "cedez" este extrem de vag si poate insemna n lucruri (vanzare, donatie, inchiriere, comodat, intretinere etc)
.
Donatie
ContSters359971
Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)