avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratora urmărește înregistrările camerelor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratora urmărește înregistrările camerelor de supraveghere din lift și ne face observații absurde. Este legal să fie cameră în lift?

Buna ziua,

Sora mea a achizitioneat un apartament in zona unde locuiesc eu si merg ocazional cu fetitele mele in vizita.Acum locuieste acolo doar fratele meu. In bloc sunt 2 camere de supraveghere dintre care una in lift. Problema este asa: dna nu are alta activitate decat sa stea pe camere. In lift sub oglinda este montata o bara de sustinere ( zic eu). Fetita cea mare cand urcam in lift pune manutele pe bara aceea. Dna sefa care vede tot, s-a luat de mine ca sa no mai las. Ca se face balans in lift si ramanem blocate in lift :))). In fine. Ideea e ca am pus mana la camera cand am fost ultima oara si sa suparat , si mi-a atras atentia intr-un monolog comunist . Eu nu am acceptat monologul si ne-am injurat reciproc. Intrebarile mele sunt:
- e legal sa fie camera in lift?
- ce se poate face daca aceasta cucoana urmareste non stop ce se intampla si nu ai voie sa atingi ce e in lift? Cum sa le explic eu la fetitele mele de 4 ani si 2 ani ca trebuie sa stea smirna in lift?Nu ma deranjeaza camerele in sine, f bine, au rostul lor, dar nu acela de urmarit si certat cu lumea aiurea pe motivul ca ,citez " dvs trebuie sa ascultati si sa respectati ce zic eu", la intrebarea mea citez " de ce nu puneti dna un anunt ca nu este voie sa atingeti bara din lift". Asta cat am apucat sa vorbesc peste ea caci nu accepta dialogul.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este legal atata timp cat montarea camerelor de supraveghere a fost executa potrivit legislatiei.
Chiar daca au fost montate legal nu se presupune ca are dreptul sa ii jigneasca pe cei care utilizeaza liftul.
Puteti face o sesizare la ANSPDCP, sa verifice legalitatea montarii camerelor de supraveghere si in special dreptul de monitorizare a administratorului.
[ link extern ]
Puteti sa ii faceti o plangere si la politie.
Dupa aparitia regulamentului GDPR prelucrarea dtelor personale este foarte "sensibila" si se lasa cu amenzi pentru cei care nu respecta legislatia.
Este semnalizata montarea camerelor de supraveghere? Simpla lipire a unui abtibild cu o camera de supraveghere nu este suficienta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este semnalizata cu fix cu un poster pe usa. Dar pana ajung sa fac plangeri (ceea ce cred ca se va intampla negresit) stiti daca pot sa pun ceva in dreptul camerei cat merg cu liftul? Nu vreau sa ma vada . Nu vreau sa o mai vad. Asta e legal?
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este legal, puteti sa o sicanati in acest mod, nu exista nicio restrictie in acest sens, oricum va poate identifica prin intermediul celeilalte camere! :))
Ii puneti o hartie cu un semn cu relevanta internationala, cu degetul mijlociu indreptat in sensul de urcare al liftului.
Semnalizarea numai prin poster nu este de ajuns, trebuie sa existe pe langa simbolul camerei si explicatia supravegherii video si perioada stocarii inregistrarilor.
De la aparitia GDPR-ului orice persoana are dreptul sa solicite celui care monitorizeaza stergerea datelor persoanele, respectiv imaginile cu figura personala, a copiilor.
Daca mai face figuri cereti in scris presedintelui asociatiei sa stearga imaginile cu dvs. iar daca refuza puteti face plangerea la autoritati.
Parerea mea este ca asa o veti potoli.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc. Voi incerca asa si daca tot e nebuna voi face plangere.
4 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat instalarea sistemului de supraveghere a fost realizata in temeiul hotararii adunarii generale,,rezulta ca totul este temenic si legal
Incercati sa demonstrati respect ,buna educatie si nu va implicati in dispute,polemici si plangeri catre autoritati care implica citatii ,timp alocat prezentarui la audieri,stress etc
Administratorul de imobil nu are autoritatea si competenta sa apostrofeze locatarii care inteleg sa utilizeze partea comuna de imobil

Alte discuții în legătură

Bună ziua tuturor: am câțiva vecini care au dat în patima ... mapostolro mapostolro Bună ziua tuturor: Am câțiva vecini care au dat în patima supravegherii video . Până aici, nicio problemă. Securitatea casei este primordială. Ce ne ... (vezi toată discuția)
Vizionarea în direct pe monitor de către conducerea asociației de proprietari a celor care intră în scara blocului. legalitate sau nelegalitate? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Vizionarea in direct pe monitor a celor care intra in scara blocului constituie ceva ilegal in opinia. Are cineva o alta opinie? Practic imaginile trebuie ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de ... Președinta Președinta Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de luat vederi in lift . Care sunt condițiile și legea dacă ne permite . Va mulțumesc ! (vezi toată discuția)