avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program redus pentru mamele care au nascut si se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program redus pentru mamele care au nascut si se intorc la serviciu

As avea o intrebare. Am nascut acum 5 luni si m-am intors la servici (tatal copilului beneficiind de indemnizatie), solicitand program redus de la 8 la 6 ore pentru alaptare. Colegele mele de la resurse umane mi-au solicitat verbal sa aduc lunar dovada de la medicul specialist al copilului precum ca alaptez. In contractul colectiv de munca ( eu lucrez la Primarie) scrie ca mamele care a u nascut si se intorc la servici benficiaza de program redus de la 8 ore la 6 ore fara sa se specifice ca doar in cazul in care alapteaza si nicidecum ca trebuie sa aduca lunar adeverinta in acest sens.
Va rog sa-mi spuneti daca exista o lege si cum se numeste ea prin care sa pot beneficia de program redus fara sa trebuiasca sa merg toata luna la medicul pediatru pt adeverinta aceea ( pe care eu nu am gasit-o in ordonanta privind protectia maternitatii la locul de munca).
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 17:53, 9 Noiembrie 2009
E vorba de OUG 96/2003, perioada de alaptare inteleasa prin aceasta ordonanta este de 12 luni, la recomandarea medicului. Acum nu trebuie sa o interpretam ad literam, adica recomandarea medicului luna de luna, mi se pare putin abuziv.
Intr-adevar, textul prevede anexarea unei adeverinte de la medicul de familie, la contractul de munca, nu mai tarziu de 6 luni de la nasterea copilului.
Textul mai prevede la art.2 lit. e ca angajata isi anexeaza aceste adeverinte la inceputul si sfarsitul perioadei de alaptare.
Aveti grija ca trebuie sa primiti salariul intreg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program scurt - alaptare AlinaStefanuca AlinaStefanuca Buna ziua ma voi intoarce la birou inainte de a implini copilul 1 an si stiu ca am dreptul la program de 6 ore pana implineste copilul 1 an pt ca ... (vezi toată discuția)
Pasii exacti necesari pt reducerea programului de lucru la gravide Madyser Madyser Buna ziua, As dori sa aflu exact care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru acordarea de catre angajator a programului redus de la 8h la 6h la ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca mai devreme de 1 an/ timp partial? roxete roxete Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil de pana la un an (am optat pentru varianta concediului si indemnizatiei de un an) si doresc sa ma intorc la servici ... (vezi toată discuția)